2 Ekim 2024 Çarşamba

İbrahim Ayhan mezarı başında anıldı

HDP eski Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, ölümünün 2. yılında mezarı başında yol arkadaşları ve sevenleri tarafından anıldı.

Güney Kürdistan'ın Hewlêr kentinde 20 Eylül 2018 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İbrahim Ayhan, ölümünün 2. yılında Siverek Nato Mezarlığı'ndaki mezarı başında yol arkadaşları ve sevenleri tarafından anıldı.

Anmaya İbrahim Ayhan'nın ailesi, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP milletvekilleri Mahmut Tuğrul, Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Feleknas Uca, Nusrettin Maçin ve çok sayıda kişi katıldı.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Ayhan'ı anarak konuşmasına başladı. "İbrahim yoldaş, demokrasi, özgürlük ve barış yolunda bir gün bile durmadı" diyen Aydeniz, "En sonunda faşizm ve yürütülen kirli savaş yüzünden sürgün edildi. Onun da dediği gibi yaşam savaşı durmuş değil. Binlerce arkadaşımız gibi o da özgürlük için yaşamını yitirdi. Buradan bir kez daha söylüyoruz; onun savunduğu değerler için mücadele etmeye devama edeceğiz" dedi.

Anma etkinliği Ayhan'nın mezarlığına bırakılan karanfiller ile son buldu. Mezarlık ziyaretinden sonra partililer ve çok sayıda kişi İbrahim Ayhan'ın ailesini ziyaret etti.