25 Eylül 2024 Çarşamba

İdlib'de Rusya ve Türkiye ortak devriyeleri askıya alındı

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, saldırılar nedeniyle Türkiye ve Rusya'nın İdlib'de yürüttüğü ortak devriyeleri askıya aldığını bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, dün düzenlediği haftalık basın toplantısında, İdlib'de M4 karayolunda yapılan Rus-Türk ortak devriyelerinin bölgedeki çetelerin devam eden provokasyonları nedeniyle askıya alındığını bildirdi.

Zaharova, şunları ifade etti:

"Silahlı gruplar, hükümet güçlerinin mevzilerine ve yakınındaki yerleşimlere saldırılarını artırdı ve M4 karayolu boyunca uzanan güvenlik koridorunda provokasyonlara devam ediyor. Bundan dolayı M4 karayolundaki Rus-Türk ortak devriyeleri geçici olarak durduruldu." 

Zaharova, Suriye genelindeki durumun stabil olduğunu ancak İdlib'de hükümet güçlerinin kontrolünde bulunmayan bölgelerde gerilimin devam ettiğini kaydetti.

İdlib'te yapılan ateşkes sonrasında Türkiye ve Rusya 15 Mart tarihinden itibaren M4 karayolunda devriyeye başlamıştı. Türkiye destekli çok sayıda politik İslamcı çetenin yoğun olduğu İdlib'te devriyelere yönelik çok sayıda saldırı düzenlendi. Son olarak 14 Temmuz'da 21. devriyeye yönelik saldırıda çok sayıda asker yaralanmıştı.