6 Ekim 2024 Pazar

İHD: Erol Engin tahliye edilsin

498. F Oturması'nda durumuna dikkat çekilen hasta tutsak Erol Engin'in derhal tahliyesi istendi.

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, 498. F Oturması'nda hasta tutsak Erol Engi'nin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek, tedavilerinin önündeki engellerin kaldırılması ve derhal tahliye edilmeleri için düzenlenen F Oturması'nın 498.'si hasta tutsak Erol Engin için gerçekleşti. 

İHD İstanbul Şube binasında düzenlenen açıklamanın metnini Meral Şahin okudu. Şahin, Tekirdağ 2 No'lu Hapishanesi'nde tutuklu olan hasta tutsak Erol Engin'in 19 Aralık 2000'de gerçekleşen katliamda yaralandığını ve sağlık sorunlarının devam ettiğini aktardı.

Hasta tutsak Engi'nin ağız ve yüz uyuşmasından hastaneye sevk edildiğini belirten Şahin, "MR incelemesi sırasında Kafasında mermi çekirdeğine benzeyen bir metal olduğundan şüphe edildiği belirtilmiş ancak kesin rapor ve tedavi verilmeksizin hapishaneye geri getirilmiştir" dedi.

Engin'nin bacağındaki ağrıdan dolayı tekrar hastaneye götürüldüğünü söyleyen Şahin, "Kanda glikoz değerinin yükseldiği ve nabzının tehlike sınırına düştüğü tespit edilmiş, tedavi uygulanmış ve 4 saat sonra hapishaneye gönderilmiştir" diye konuştu.

Şahin, telefonla bilgi veren ablası ise sağlık sorunlarının gittikçe arttığını ve endişe duyduklarını söylediğini aktardı.