20 Eylül 2024 Cuma

İhraç edilen KESK'liler: Havalimanı işçileri serbest bırakılsın

KESK İstanbul Şubeler Platformu Kadıköy'de yaptığı eylemle KHK'lerle hayata geçirilen ihraç saldırısını protesto etti. Eylemde konuşan Zeliha Baksi, tutuklanan havalimanı işçilerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.
KESK İstanbul Şubeler Platformu her hafta gerçekleştirdiği KHK protestosunu bu hafta Kadıköy Altıyol'da sürdürdü.
 
"KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartının açıldığı eylemde konuşan Eğitim-Sen İstanbul 7 nolu Şube Başkanı Özlem Tolu, KHK saldırılarıyla ihraç edildiklerini söyleyerek nitelikli, ücretsiz sağlık, laik, bilimsel eğitim ve bütün kamu hizmetlerinde toplumsal çıkarların esas alınmasını istedikleri için işlerinden atıldıklarını belirtti. Tolu, 70 hafta İstanbul'un 3 bölgesinde süren direnişin yasaklanmasına tepki gösterdi.
 
Basın açıklamasını ise Eğitim Sen İstanbul 8 No'lu Şube Başkanı Zeliha Baksi okudu. Baksi, 15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilen iktidarın kendisine muhalif olanları susturmaya çalıştığı ve tek adam rejiminin de KHK ile yasalaştığı söylendi.
 
Havalimanı işçilerine yapılan saldırı ve tutuklamaları protesto eden Baksi, tutuklanan işçilerin derhal serbest bırakılması istendi.
 
Ardından ise on binlerce kamu emekçisinin KHK'larla işten atıldığını hatırlatan Baksi, kamu kurumlarının ve okulların içinin boşaltıldığı ifade edildi. İhraç edilen emekçilerin özel kurumlarda dahi çalışmasının zorlaştırıldığını belirten Baksi, ihraç edilen KESK'lilerin "emek, barış, hak-hukuk, adalet, insanca yaşam, eşitlik" mücadelesi veren ve toplumsal çıkarları esas alarak görevlerini yapan emekçiler olduğu söylendi. "İhraç edilen, açığa alınan tüm üyelerimiz tekrar görevlerine dönene kadar dayanışmayı daha da büyüterek mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz" diyen Baksi, bütün emekçiler KESK'e bağlı sendikalara üye olmaya çağrılarak sonlandırıldı.