25 Eylül 2024 Çarşamba

İki baba tek acı

Giresun'da kızı Rabi Naz için adalet mücadelesi yürüten Şaban Vatan, Kanarya Mahallesi'ndeki aileye dayanışma ziyaretinde bulundu. Acılı ailelerin talebi "Adalet" oldu. Aileler, çocukları için adalet mücadelesi vermeye kararlı olduklarını belirtti.
Devletin adaletsizlik politikası adalet isteyen aileleri yan yana getiriyor. Giresun'da kızı Rabia Naz için adalet isteyen baba Şaban Vatan, Kanarya'da çocukları cinsel saldırıya uğrayan aileyi ziyaret etti.
 
Şaban Vatan, acılı aileye geçmiş olsun diledi. Aile, Vatan'a desteğinin anlamlı olduğunu belirtti. İki acılı baba dayanışma duygularını ifade etti.
 
Vatan, sosyal medyada dillendirilen idam tartışmalarına değinerek cezasızlık politikasının çocuk istismarını yaygınlaştırdığını söyledi. Vatan, "Bu ülkede adalet zenginlere var" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllardır alanlarda "rabia" işareti yaptığını ama katledilen kızı Rabia için hiçbir şey yapmadığını vurgulayan Vatan, "Çünkü ortada siyasi rant var" diye aktardı. 
 
'ADALET İÇİN SOKAĞA ÇIKMAK GEREKİYOR'
 
Tecavüzcünün ancak kitlenin sokağa çıkması ile yakalandığına dikkat çekilen ziyarette, ülkede adaletin sağlanması için tepki göstermenin ve sokağa çıkmanın önemli olduğu vurgulandı.
 
Cinsel saldırının karakolun hemen yakınında gerçekleşmesine tepki gösteren Vatan, "Bu ülkede birisi bir paket sigara çalsa hemen yakalanıyor ama tecavüzcüler yakalanmıyor" diye ifade etti.
 
Şaban Vatan ziyaretten sonra ETHA'ya konuştu. Vatan, Rabia Naz'ın katledilmesi ile ilgili verdiği mücadelede insanların desteğinin önemli olduğunu kaydetti. "Korkmadım, yılmadım ve bu olayın arkasında birçok karanlık detay" var dedi.
 
"Bu ülkede makamlar ve mevkiler insanlar için değil. Bir ülkede vatandaşın adalet talebi sağlanmıyorsa o makamlarda oturmamalı yetkililer" diyen Vatan, adalet dengesinin artık bozulduğunu söyledi. 
 
'İNSANLAR ADALET ARIYOR'
 
"Maalesef vatandaş bütün işini gücünü bırakmış, adalet arıyor. Bu duruma bir son verilmeli. Makamlar siyasetçiler için değil, vatandaş için çalışsın" diyen Vatan, yaşananlara tepki gösterdi.
 
Adalet arayan ailelere seslenen Vatan, gülüşleri soldurulan çocuklara değindi. "Biz normal şartlarda araştırma yapan insanlar değildik ancak artık araştırma yapıyoruz" dedi.
Hukuksal örnekleri okumaya başladığını belirten Vatan, "Başına bir şey gelince farkına varıyoruz. İnsanları ayakta tutacak olan adalettir. Eğer adalet sistemi birilerinin amacı için kullanılıyorsa aslında adalet yoktur" diye ifade etti.
 
GİRESUN'DA YİNE TECAVÜZ AKLANIYOR
 
Vatan, 2012 yılında Giresun'un Çanakçı ilçesinde 5 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz edildiğini söyledi. Bu durumun gizlendiğini ve tecavüzcüye 8 yıl hapis cezası verildiğini aktaran Vatan, tecavüzcünün 4 yıl hapis yattıktan sonra denetimli serbestlik yasası gereğince serbest bırakıldığını aktardı. 
 
Aynı kişinin serbest bırakıldıktan sonra da aynı suçu işlediğini vurgulayarak "5 yaşındaki bir çocuğa tecavüz etmenin cezası 8 yıl olamaz. Bu basit bir yaralama ve trafik kazası değildir. Bunların cezası ömür boyu hapis olmalıdır" şeklinde konuştu.
 
'AYNI SAVCI KIZIMIN KATİLLERİNİ KORUYOR'
 
"Adalet Bakanı, neden gereğini yapmıyor. Çocuğa tecavüz etmenin cezasını bilmiyor mu?" diye soran Vatan, "Bu davanın bu savcısı şimdi de Rabia Naz dosyasının savcısı, Şaban Vatan'ı hastaneye yatırmaya çalışan savcı" diye konuştu.
 
Savcıya seslenen Vatan, "Sen kimin savcısısın? Sen adaletin mi savcısısın yoksa önündeki düğmeyi ilikleyip birilerine eğilen bir savcı mısın?" diye sordu.
 
Kızının kaybetmeden önce gayet sakin bir hayatı olduğunu belirten Vatan, "Ben şunu gördüm ki benim haklarım varmış. Ben vatandaş olarak haklarımı ararım. Kimse de beni korkutamaz" dedi.
 
"Bu ülkede adaletin cüppesinde düğme vardır. Artık adalet taleplerinin gereği yerine getirilsin diyen Vatan, adalet isteyen ailelere kararlı olma çağrısı yaptı.