23 Eylül 2024 Pazartesi

'İktidarın kirli politikalarını boşa çıkarmaya devam edeceğiz'

İktidarın gözaltı saldırılarıyla sonuç alaağını zannettiğini kaydeden DEM Parti İzmir İl Örgütü, iktidarın kirli politikalarını boşa çıkarmaya ve zulme karşı halkalrın sesi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir İl Örgütü, DEM Parti'ye yönelik gözaltı saldırıları ve tecrit işkencesine ilişkin açıklama yaptı. "Tecride, siyasi soykırım operasyonlarına inat; adil, onurlu bir barışı inşa etmeye devam edeceğiz" şiarıyla gerçekleşen açıklamada, İl Eşbaşkanı Vezan Karabulut basın metnini okudu.

AKP-MHP iktidarının önümüzdeki mart yerel seçimlerinde iktidarlarını sürdüremeyecek hale geleceklerinin endişesini yaşadıklarını dile getiren Karabulut, "Tüm iktidarları süresince sık sık baş vurdukları savaş ve şiddet politikalarını yeniden gündeme getirip, seçim yatırımı olarak halklara yine kan ve ölüm seçeneğini dayatmaktalar. Kuzey Doğu Suriye'deki sivil yerleşim alanlarına karşı başlatılan saldırılardan medet umuyorlar. Bir kez daha açıklıyoruz, Rojava Ortadoğu halklarının bir arada yaşama umududur, Kürt halkı başta olmak üzere Rojava halklarının Türkiye topraklarını tehdit eden bir durumu söz konusu değildir. Bu toplum için asıl güvenlik tehdidi olan AKP-MHP iktidarıdır ve bu iktidar karşısındaki ana muhalefet gücünün partimiz olduğunun da farkındadır. Şehirlere ihanet eden, doğa talanını başat gelir kaynağı haline getiren, kayyımlar eliyle halkların bütün hayat kaynaklarını emip tüketen, sermayenin bütün kötülüklerine var gücüyle zemin hazırlayan bu iktidar  ne yazık ki geçmişten ders almamış, partimize karşı geliştirdiği yoğun gözaltı operasyonlarıyla sonuç alacağını zannetmektedir" dedi.

İşkenceci faşist Esat Oktay Yıldıran'ın isminin buca'da bir köy okuluna verilmesinin ve tepkilerin ardından geri çekilmesini hatırlatan karabulut, "Halkların, emekçilerin, kadınların, gençlerin, farklılıkların düşmanı bu iktidarın değişmesi gerekmektedir. Demokratik bir ülke yaratmak için elimizden gelenin daha fazlasını yapacağımıza, iktidarın tüm kirli politikalarını boşa çıkaracağımıza söz veriyoruz. Zulme karşı halkların sesi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.