23 Eylül 2024 Pazartesi

İmralı'ya 100 bin kart gönderilecek

Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle sürdürülen kampanya kapsamında 100 bini aşkın kartpostal gönderilecek. KCDK-E Eşbaşkanı Zümrüt, 17 Şubat günü Almanya'nın Köln kentinde büyük bir miting düzenleyeceklerini söyledi.

İmralı Hapishanesinde 25 yıldır ağır tecrit altında tutulan ve kendisinden yaklaşık 3 yıldır hiç haber alınamayan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için kampanya sürüyor. Mezopotamya Ajansı'na (MA) konuşan Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, 10 Ekim'de 74 ülkede startı verilen kampanyanın 100'ün üzerinde ülkede devam ettiğini söyledi. Sonuç alana kadar devam edecek olan kampanyanın üç ayak üzerinden yürütüleceğini aktaran Zümrüt, "Birçok ülkede basın açıklamaları, yürüyüşler, mitingler, kadın ve gençlik konferansları, basın toplantıları, Sayın Öcalan'ın kitaplarının okuma günleri düzenlendi. Artık İmralı duvarları yıkılmalı ve Sayın Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanmalı" dedi.

Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi'nin (CPT) görevini yapmadığını vurgulayarak, CPT'ye görevini yerine getirme çağrısında bulunan Zümrüt, kampanya kapsamında Avrupa'nın birçok ülkesinden Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden yüz binin üzerinde kartpostalı İmralı Hapishanesine gönderecekleri bilgisini verdi.

17 ŞUBAT'TA KÖLN'DE MİTİNG DÜZENLENECEK
Zümrüt, "Bu çalışmayı Avrupa ülkelerinin geneline yaymayı düşünüyoruz. Bunun altyapısı oluşturuluyor. Bu çalışmayı başladığımız gün itibariyle kamuoyuyla paylaşacağız. Bunun yanı sıra Hamle Komitesi tarafından 17 Şubat'ta Almanya'nın Köln şehrinde çok büyük bir miting planlanıyor. Mitinge bütün Avrupa ülkelerinden katılım olacak. Öte yandan Avrupa'dan Türkiye'ye bir heyet gelecek, heyetin içinde birçok hukukçu, Avrupa Parlamentosu'ndan bilinen şahıslar yer alıyor. Bu hamleyi başlatanlar Sayın Öcalan'ın fikirlerinden düşüncelerinden etkilenen dostlardır" dedi.