23 Eylül 2024 Pazartesi

'İşçilerin haklarına el uzatmaktan vazgeçin'

İzmir'de DİSK, torba yasaya karşı Konak Eski Sümerbank önünde eylem yaptı. Eylemde konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Genç işçilerin ve zaten EYT sorununun mağduru olan 50 yaş üstü işçilerin haklarına el uzatmaktan hemen vazgeçin" dedi.

DİSK, Meclis'te görüşülen "İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"ne karşı İzmir'de Konak Eski Sümerbank önünde eylem yaptı.

KESK, TMMOB, HDP'nin de destek verdiği eylemde DİSK üyeleri, "Patronlara değil işçilere bütçe", "Hükumet istifa", "Genel grev genel direniş", "Faşizme karşı omuz omuza", "Ölmek var dönmek yok tazminatı vermek yok" sloganlarıyla hükümeti protesto etti.

Eylemde konuşan Genel-İş 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, "Kıdemimize dokunurlarsa saraylarını başlarına yıkarız" dedi.

Açıklamayı okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Genç işçilerin ve zaten EYT sorununun mağduru olan 50 yaş üstü işçilerin haklarına el uzatmaktan hemen vazgeçin" dedi.

Bu yasa teklifinin geri çekilmemesi halinde bugüne kadar ortaya koydukları mücadeleyi daha da büyüteceklerini vurgulayan Sarı, "Üretimden gelen gücümüzü kullanmak da dahil olmak üzere demokratik direnme hakkımızı kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bir kez daha altını çiziyoruz: Bu yasa teklifi bugün meclisten geri çekilmez ise üretimden gelen gücümüzü kullanarak meydanları doldurmaya kararlıyız" dedi.