24 Eylül 2024 Salı

İşgalciler yaralıları kurtarmaya gelen sivilleri vurdu

İşgalci Türk devletine ait bir SİHA Qamişlo-Amûdê yolunda bir aracı hedef aldı. İç Güvenlik Güçleri saldırıda 2 üyelerinin şehit düştüğünü, 8 sivilin ise yaralandığını açıkladı.

İşgalci Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları sürüyor. Dün işgalci Türk devletine ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) Qamişlo-Amûdê yolu üzerinde Hatimiyê köyü civarında bir aracı hedef aldı.

İç Güvenlik Güçleri Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin SİHA saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, 2 üyelerinin şehit düştüğünü kaydetti. Açıklamada ilk SİHA atışının ardından yaralıları kurtarmak için toplanan sivillerin ikinci SİHA atışıyla hedef alınması sonucunda 8 sivilin yaralandığı kaydedildi.

Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlara yer verdi: "İşgalci Türk devleti, bölgelerimize yönelik insanlık dışı saldırılarını sürdürüyor. Bugün öğleden sonra Qamişlo ve Amûdê arasındaki yolda güçlerimize ait bir araç silahlı insansız hava aracıyla hedef alındı. Saldırı sonucunda 2 arkadaşımız şehit düştü. Silahlı insansız hava araçları, yaralıları kurtarmaya çalışan yurttaşları da hedef aldı ve saldırı sonucunda 8 kişi yaralandı. Saldırıya ilişkin tüm ayrıntılar bir açıklamayla kamuoyuna duyurulacak."