24 Eylül 2024 Salı

'İşgalcileri kovana kadar mücadelemiz sürecek'

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) ve Devrimci Komünist Genç (CKŞ) Serêkaniyê, Girê Spî işgali, PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan komplonun yıldönümünde bir açıklama yaptı. Açıklamada son saldırılar da protesto edildi. "Herkes bilmelidir ki, Kuzey ve Doğu Suriye halkları, özgürlüklerini ve topraklarını korumak için direnişe hazırdır. İşgal tehditlerine ve saldırılarına karşı kendini savunacaktır. İşgalcileri topraklarından kovana kadar mücadeleyi sürdürecek ve kölelik dayatmalarına asla boyun eğmeyecektir" denildi.

TKŞ, JKŞ ve CKŞ Hesekê'deTKŞ binası önünde Serêkaniyê, Girê Spî ve PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan komplonun yıldönümünde bir açıklama yaptı. Açıklamada son saldırılar da protesto edildi. TKŞ üyelerinden Adıl Qasım açıklamayı okudu.

Adıl Qasım konuşmasında, 1998 yılında PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik yapılan uluslararası komplo ve 2019 yılında Serêkaniyê ve Girê Spî işgal saldırısının yıldönümü olan 9 Ekim öncesi Rojava'ya dönük yeni bir işgal saldırısı olduğunu söyledi. Saldırılarda iki hastane, çok sayıda elektrik santrali, petrol, gaz ve su istasyonları ile sivil yerleşim alanlarının bombalandığına dikkat çeken Qasim,100'den fazla hava saldırısı olduğu sivil ve askeri kayıpların yaşandığını söyledi.

Faşist Şef Erdoğan ve AKP/MHP rejiminin bölge halklarının özgürce yaşam sürdüğü Rojava topraklarındaki özerk yönetim sistemini zayıflatmak istendiği belirten Qasim, "Kürt halkının ulusal kazanımlarını yok etmek istiyor. Faşist sömürgeci ve tekçi politikalarına 'terör' bahanesiyle kılıf hazırlıyor. Şovenizm zehriyle Türk işçi ve emekçileri arasında Kürt düşmanlığını körüklemek istiyor" dedi.

Türk devleti ve çetelerinin işgal ettiği, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî kentlerinde her gün insanlık dışı suçlar işlendiği hatırlatan Qasim, "Fidye için insan kaçırma, soygun, tecavüz, gasp gibi onlarca suç işleyen çeteler, çıkar çatışmaları nedeniyle birbiriyle bile savaşmaktadır" ifadelerini kullandı.

Serêkaniyê işgalinin üzerinden 4 yıl geçtiğini hatırlatan Qasim, binlerce insanın yaşam alanlarını terk ettiğini belirtti ve ekledi: "Halkımız 4 yıldır evlerine dönme umuduyla kamplarda yaşıyor. Halkımız Türk devletinin zulmü nedeniyle zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Serêkaniyê bizimdir. İşgal saldırılarına karış direnişi büyütecek ve topraklarımıza geri döneceğiz."

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim bölgelerinde yaşayan halkların eşit ve gönüllü birliğine dayalı Özerk Yönetim sisteminin Ortadoğu halklarına örnek olduğunu ifade eden Qasim, "Rojava devrimi, binlerce kahramanın canfeda direnişleri sayesinde kurulmuştur. Rojava devrimi, dünya halklarının başına bela edilen DAİŞ çetesini yenilgiye uğratan güçtür. Halkımız emperyalist devletlerin kirli planları ve gerici bölge devletlerinin kuşatma ve saldırılarına karşı ancak ve ancak özsavunmasını güçlendirerek ayakta duracağını bilmektedir. Ve kendini bu çerçevede örgütlemektedir. Herkes bilmelidir ki, Kuzey ve Doğu Suriye halkları, özgürlüklerini ve topraklarını korumak için direniş hazırdır. İşgal tehditlerine ve saldırılarına karşı kendini savunacaktır. İşgalcileri topraklarından kovana kadar mücadeleyi sürdürecek ve kölelik dayatmalarına asla boyun eğmeyecektir" dedi.

Adıl Qasim şöyle devam etti: "Komünist Devrimci Hareket olarak, tüm halklarımıza bir kez daha faşist sömürgeci Türk devletinin işgal saldırılarına karşı duyarlı olmaya özsavunmalarını büyütme çağrısında bulunuyoruz. Türk devleti, işgal tehditleriyle bölge halkları arasında korku yaratmak ve devrim topraklarının boşalmasını sağlamak istiyor. Halklarımız bu tehditlere kulak asmamalı ve topraklarını savunmak için devrim güçleri etrafında kenetlenmelidir. İşçilerin, emekçilerin, kadınların ezilen halkların birbirinden başka dostu yoktur. Devrim güçleri, işgalcilere karşı durma, saldırıları boşa çıkarma, devrim topraklarını ve özgürlüğümüzü savunmak için hazırdır. İşgal saldırılarına karşı direnişi hep birlikte büyütelim."

Açıklama "Yaşasın Rojava devrimimiz", "Yaşasın halklarımızın direnişi", "Kahrolsun işgalciler ve sömürgeciler" sloganlarıyla bitirildi.