22 Eylül 2024 Pazar

İŞKUR Müdürü Aktaş ve valilik çalışanı Güven Aygül Doku'yu tehdit etmiş

356 gündür kayıp olan Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku, Mayıs ayında, Tunceli İŞKUR Müdürü Özdemir Aktaş ve valilik çalışanı Ferhat Güven tarafından tehdit edildi. Kendilerini, dönemin valisi Tuncay Sonel'in gönderdiğini söyleyen iki kişi Doku'nun telefonunu aldı, "valiye teşekkür" tweeti attı. Yaptığı suç duyurusunda hala bir gelişme olmadığını söyleyen Doku, ne olursa olsun, Gülistan'ı aramaktan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 356 gündür kayıp. Dosyanın baş şüphelisi Zaynal Abarakov'un sadece ifadesine başvuruldu. Gülistan'ı bulmak için mücadele eden ailesine yönelik baskılar ise sürüyor.

Defalarca gözaltına alınan abla Aygül Doku, Tuncel Sonel’in olduğu dönemde İŞKUR Müdürü Özdemir Aktaş ve valilikte çalışan Ferhat Güven tarafından tehdit edildi.

Tunceli İŞKUR Müdürü Özdemir Aktaş ve valilik çalışanı Ferhat Güven, baraj gölünde arama çalışmaları yapıldığı sırada, Aygül Doku'nun yanına gelerek üstü kapalı bir şekilde tehdit etti.

Savcılığa başvuru yapan Aygül Doku, ETHA'ya o gün yaşananlara ilişkin şunları söyledi: "5 Mayıs 2020'de Tunceli İŞKUR Müdürü Özdemir Aktaş ve Tunceli Valiliğinde çalıştığını bildiğim Ferhat Güven, twitterdan Gülistan Doku'nun bulunması ile ilgili yaptığım paylaşımı silmemi istediler. Ayrıca bana, 'Halk Gülistan'ı sormasın, Maçoğlu neden tweet atmış, o tweete, 'Maçoğlu sana ne? Sen bu olaya karışma, sen kimsin?' şeklinde karşılık ver diyerek baskı yaptılar." Doku, bunları yapmadığı durumda, valiliğin kardeşini aramayacağını söylediklerini de aktardı.

DOKU'NUN HESABINDAN VALİYE 'TEŞEKKÜR' TWEETİ
Aynı gün valilik çalışanı olarak bildiği Ferhat Güven'in telefonunu elinden zorla alarak, kendisine ait olan "aygüldoku@twitter.com" hesabından, dönemin valisi Tuncel Soyel'e "teşekkür" tweeti attıklarını kaydeden Aygül Doku, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, tüm bunları anlattığını ve suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

'DEMEK Kİ GÜLİSTAN İNTİHAR ETMEDİ, BU SIRADAN BİR OLAY DEĞİL!'
"İŞKUR Müdürü Özdemir Aktaş neden bu işe karışıyor. Madem dedikleri gibi Gülistan intihar etti ve bu intihar da basit bir iş o zaman neden bu kadar ilgileniyorlar" diye soran Aygül Doku, "Bu da demek oluyor ki Gülistan intihar etmedi, bu öyle sıradan bir kayıp olayı da değil" dedi.

İŞKUR Müdürü Aktaş ve valilik çalışanı Güven'in kendilerini "valinin gönderdiğini" söylediklerini kaydeden Aygül Doku, "'Vali senin kız kardeşini arayacak ve bulacak' dediler. Bize böyle söyledikleri için aylarca sessiz kaldık. Çünkü bize Gülistan'ın bedenini vereceklerini söylediler, ama hala ortada bir şey yok" dedi.

'BİZİ GÖZALTINA ALIP, ONLARI TATİLE GÖNDERDİLER'
Kardeşinin kaybolmasında baş şüpheli olan Zaynal Abarakov'un polis olan babası Engin Yücel'in, evini taşıyarak kentten kaçmasını engellediği için ifadele çağırıldığını hatırlatan Aygül Doku, "Gülistan, Zaynal Abarakov'la görüştükten sonra kayboldu. O aileyi konuşturduklarında her şey ortaya çıkacak. Bizi gözaltına aldılar, o aileyi Alanya'ya tatile gönderdiler " diye konuştu.

Kentte sarımsak toplamaya giden iki kardeşin kaybolduğunu ve kısa bir süre sonra barajda cansız bedenlerine ulaşıldığını hatırlatan Doku, "Benim kardeşim de kente yakın bir noktada kayboldu. Dağda ya uzak bir noktada değil" diye vurguladı. 

'AİLEMİZE BUNLARI YAPANLAR CEZALANDIRILSIN'
Aygül Doku, yeni Vali Mehmet Ali Özkan ile konuştuğunu ve kendisine, "Gülistan'la ilgili en ufak bir iz olsa bir şey yapabilirim ama yok" dediğini söyledi. Doku, sürecin başından beri tüm delillerin yok edildiğini, izlerin silindiğini belirtti. Doku, "İŞKUR Müdürü Özdemir Aktaş ile Ferhat Güven'i şikayet ettim. Şahitlerim de var, delillerim de. Gülistan'ın bulunması için 'bir iz yok bir şey yapamam' diyen vali, bu kişiler hakkında gerekeni yapmalı. Biz hukuksuzluk yapan, ailemize bunları yaşatanların cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

'O AİLE GÜLİSTAN'A NE OLDUĞUNU BİLİYOR, KONUŞTURUN!'
Ayrıca, Zaynal Abarakov ve ailesinin konuşması durumunda Gülistan'ın akıbetinin ortaya çıkacağını vurgulayan abla Aygül Doku, "Zaynal Abarakov, Gülistan'ın nerede olduğunu biliyor, ailesi olayı biliyor. Yeni Vali Özkan, onların konuşması için süreci başlatmalı. Biz sadece kardeşimizi istiyoruz, adalet istiyoruz" şekilde konuştu.