13 Ekim 2024 Pazar

İsrail, Filistinlilere 'Kuzey Gazze'yi terk et' talimatını yineledi

İsrail, Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyini terk etmeleri yönünde talimatını yineledi. Saldırıların yoğunlaştığı bölgede Filistinliler evlerde, sığınaklarda mahsur kalırken, 1 Ekim'den bu yana gıda yardımı da girmiyor. İşgal ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki üç ana hastaneye hasta ve sağlık emekçilerini tahliye etme emri verdi. 

Siyonist İsrail, Filistinlilerin Kuzey Gazze'yi terk etmeleri yönündeki talimatını yineledi. Birleşmiş Milletlerin 1 Ekim'den bu yana Gazze'nin kuzeyine gıda yardımı girmediği uyarısında bulunduğu sırada talimat yinelendi. 

İşgal ordusunun sözcüsü Avichay Adraee, hedef alınan bölgede yaşayan insanlara, Gazze'nin güneyinde ordu tarafından insani yardım bölgesi olarak tasarlanan Muwasi'ye gitmeleri gerektiğini duyurdu. Ordu ayrıca Gazze'nin kuzeyindeki üç ana hastaneye hastaları ve sağlık emekçilerini tahliye etme emri verdi.

Geçen hafta Gazze Şeridi'ndeki en büyük mülteci kampı Jabaliya ve çevresine saldırılar yoğunlaştı. İsrail'in savaş jetleri ve topçuları tarafından vurulan bölgede, halk evlerinde ve sığınaklarında mahsur kaldı.

Dünya Gıda Programı (WFP), savaşın harap ettiği bölgeye açılan ana sınır kapısının yaklaşık iki haftadır kapalı olduğunu belirtti. BM Gıda Ajansı  da 1 Ekim'den bu yana Gazze'nin kuzeyine gıda yardımı girmediğini bildirdi. Ajans ayrıca İsrail'in devam eden kara harekatının bölgedeki binlerce Filistinli ailenin gıda güvenliği üzerinde feci bir etkisi olacağı uyarısında bulundu.