13 Ekim 2024 Pazar

DEM Parti Adana il örgütü: Barış ve demokratik çözümü hedef alan hiçbir kararı tanımıyoruz

Diyarbakır'a gidişleri engellenen çok sayıda kişinin açıklama yapmak için İnönü parkına gitmesi de  engelleniyor. DEM Parti Adana il örgütü polis ablukasına alınırken, partililerin binadan çıkışı engellendi. Uzun süre binada sloganlar ve Kürtçe şarkılar eşliğinde bekleyişini sürdüren partiler, il örgütü binası önünde açıklama yaptı. 

Adana'da Diyarbakır'daki özgürlük mitingine katılmak için dün gece yola çıkmak isteyen çok sayıda kişi engellenmişti. Halkların Demokratik Partisi (DEM Parti) Adana il örgütünün engellemeye tepki göstermek için 14.00'de İnönü Parkına çağrı yapmıştı. Eylemden önce DEM Parti binası polis ablukasına alındı. DEM Partilerin binadan çıkışı engellendi. 

Uzun süre binanın koridorunda bekletilen DEM Partililer, "Biji berxwadana zindana", "Her yer Amed her yer direniş" sloganı attı, Kürtçe şarkı söyledi. 

'YASAK KARARINI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR'
Daha sonra il binası önünde basın açıklaması yapıldı. DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, bugün Diyarbakır'da yapılması planlanan özgürlük mitingine işaret etti. Mitingin yasaklanmasına tepki gösteren Aydemir, "Her şeyden önce bir araya gelerek özgürlük ve demokrasi talebimizi dile getirmek en temel ve insani hakkımızdır. Özgürlük mitingine de bu hakkımızın farkındalığı ile katılmak istedik. Ancak Adana Valiliğinin engelleme ve yasak kararıyla karşılaştık. Bu mitinge gidişimiz engellendi. Bu yaklaşımı kınıyoruz ve kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

'ÖZGÜR BİR GELECEK İNŞA ETME TALEBİMİZİ DİLE GETİRECEKTİK'
Tecride karşı özgürlük mitingini sahiplenmenin barış ve özgürlüğü, demokratik çözüm iradesini sahiplenmek olduğunu kaydeden Aydemir, "Sayın Öcalan üzerinde uygulanan tecrit bugün  yaşamın her alanında bizlere tesir ediyor. Toplumsal bir tecride dönüşen İmralı tecrit sistemi son bulmadıkça da demokrasi ve özgürlük değerlerinin geleceği tehdit altında olacaktır. Bu nedenle özgürlük mitinginde barış, adalet, demokrasi, özgürlük ve birlikte yaşam çağrısında bulunacaktır. Demokratik çözüm irademizi beyan edecektik. Özgür bir gelecek inşa etme talebimizi dile getirecektik. Bu talebi engellemek mitinge katılımımızı engellemek barışı engellemektir, demokrasiyi engellemektir ve çözümü engellemektir. Barış ve demokratik çözümü hedef alan hiçbir kararı tanımadığımız gibi özgürlük mitingine getirilen yasak kararını da tanımıyoruz" dedi.  

Aydemir son olarak temel hak ve özgürlükler için Kürt sorununa demokratik çözüm için ülkenin içine girdiği çoklu krizlerden çıkış için yegane yolun İmralı tecrit sisteminin kaldırılması olduğunu belirtti.