26 Eylül 2024 Perşembe

İsrail'in Lübnan'a dönük saldırıları aralıksız sürüyor

İsrail ordusunun Lübnan'a dönük hava saldırıları üçüncü günü geride bırakırken katledilenlerin sayısı 650'ye ulaştı. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan'a kara saldırısında bulunmaya hazırlandıklarını duyurdu.

İsrail ordusu, Lübnan'a hava saldırılarını üçüncü gününde sürdürdü. Lübnan'ın farklı bölgelerine düzenlenen hava saldırılarında ölenlerin sayısı 72'ye, yaralı sayısı 392'ye çıktı.

Siyonist İsrail'in Lübnan'a sadece 25 Eylül'de düzenlediği hava saldırılarında 72 kişi katledildi, 392 kişi ise yaralandı. İsrail'in hafta başından itibaren Lübnan'ın güneyi ve doğusundaki yerleşim bölgelerine ve başkent Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında katledilenlerin toplam sayısı 650'ye ulaştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamalarda, İsrail savaş uçaklarının saatlerinden akşama kadar ülkenin güneyi ile doğusuna hava saldırılarını sürdürdüğü, başkent Beyrut'un kuzeyine de bir hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.

İsrail'in devam eden saldırıları nedeniyle yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı, 40 bin kişi ise sığınma merkezlerine yerleştirildi. İsrail'in Lübnan'a saldırmasından dolayı devlet okullarında eğitim-öğretim yılının başlaması 14 Ekim'e ertelendi.

Lübnan topraklarından İsrail'in kuzeyindeki Nahariye bölgesine roket saldırıları gerçekleştirdi. Roketlerden biri Nahariye yakınlarındaki Kibbutz Sa'ar yerleşim bölgesine isabet etti. Saldırı sonucu iki kişi yaralandı ve maddi hasar oluştu.

HİZBULLAH BİR MENSUBUNUN DAHA ÖLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI
Hizbullah, Lübnan'ın güneyinde İsrail ile yaşanan çatışmada Deyr Kanun beldesinden Hüseyin Hani İzzeddin'in hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalar ve karşılıklı saldırılarda yaşamını yitiren Hizbullah mensuplarının sayısı 507'ye çıktı.

İSRAİL KARA HAREKATINA HAZIRLANIYOR
İsrail kamu yayın kuruluşu Kan, İsrail ordusunun Lübnan'a olası bir kara harekatına hazırlandığını bildirdi. Haberde Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın kara harekatı senaryosu için eğitim gören askerlerle bir araya geldiği belirtildi. İsrail ordusundan yedek askerlerden oluşan 2 tugayın İsrail'in kuzeyinde "operasyonel görevler için" göreve çağrıldığı kaydedildi.

İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Ori Gordin, Hizbullah ile yaşanan çatışmalarda "yeni bir aşamaya girdiklerini" söyleyerek Lübnan'a olası kara saldırısı için hazırlıklı olmaları gerektiğini söylemişti.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan'a kara saldırısında bulunmaya hazırlandıklarını duyurdu. İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, 7. Zırhlı Tugay birliklerinin Lübnan'a kara saldırısını simüle eden bir tatbikat esnasında açıklamalarda bulundu. Halevi, hedeflerinin İsrail'in kuzeyinde yaşayanların evlerine geri dönmesi olduğunu ve bunun için Lübnan'a "kara saldırısı manevrasına hazırlandıklarını" belirtti.