24 Eylül 2024 Salı

İstanbul'da 'nefret' mitingi

İstanbul'da bir kez daha LGBTİ+'ların hedef alındığı nefret mitingi gerçekleşti. Mitinge sözüm ona uyum sürecinden "pişmanlık" duyduğu iddia edilen LGBTİ+'lar ve ailelerin anlatımları aktarıldı.

İstanbul Saraçhane'deki Fatih Anıt Parkında, "Büyük aile buluşması" adı altında LGBTİ+'lara yönelik nefret mitingi düzenlendi. Büyük Aile Platformu'nun çağrısıyla düzenlenen mitingin çağrısının yapıldığı videoda LGBTİ+'ların yaşam hakkını hedef alan, izleyenleri yanlış bilgilendiren, bilimsel dayanağı ve kaynağı olmayan iddialara yer verilmiş ve söz konusu video Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) onayından geçerek yayınlanmıştı.

Mitingden önce büyük ekranlarda, dünyanın çeşitli ülkelerinden LGBTİ+'ların videolarına yer verildi. Videolarda uyum sürecinden "pişmanlık" duyduğu iddia edilen LGBTİ+'lar ve ailelerinin anlatımları aktarıldı.

Sunucu Rusya'daki LGBTİ+ karşıtı hareketleri ve devlet pratikleri anlattıktan sonra ekrana Kremlin ve Rusya ordusuyla yakın ilişkisiyle tanınan, Duma'nın başkanı Gennady Seleznyov'un ve Birleşik Rusya adlı partinin yöneticilerinden Sergey Narişkin'in danışmanı Aleksandr Dugin'in miting için gönderdiği video-mesaj yansıtıldı.

Söz alanlar LGBTİ+'ları hedef alan konuşmalar yaptı. Miting sonrası Beyazıt Meydanına yüründü.

LUBUNYALARDAN İMAMOĞLU'NA ÇAĞRI
İstanbul Onur Haftası, "Büyük Aile Buluşması"nda LGBTİ+'ların hedef haline getirilmesine ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu göreve çağırdı. Sosyal medya hesaplarından mesaj yayınlayan lubunyalar İmamoğlu'na, "Saraçhane İstanbul belediye binasının önünde toplanan, lgbti+'lara linç çağrısında bulunan topluluğa karşı size eşit yurttaşlığa dair sorumluluklarınızı hatırlatıyoruz" dedi.