22 Eylül 2024 Pazar

İsviçre SKB 6. kongresini gerçekleştirdi

İsviçre'nin Bern kentinde SKB 6. kongresini gerçekleştirdi. Kongrede yapılan konuşmada, "Kadına ve LGBTİ+'lara dönük her türlü şiddet ve tecavüze karşı şimdi vakit kadın devrimini kuşanma ve cins bilinci ile ilerleme vaktidir" denildi.

İsviçre'nin Bern kentinde bir araya gelen sosyalist kadınlar, 3-4 Ekim'de Almanya'da gerçekleşecek Avrupa SKB kongresi öncesi ülke kongrelerini gerçekleştirdiler.

Saygı duruşu ve divan seçiminin ardından SKB adına konuşma yapıldı. Konuşmada "Kadın özgürlük mücadelesinin dünyanın birçok köşesinde hak alıcı ve fiili meşru bir hatta ilerlediği, erkek egemen kapitalist sisteme itirazın yükseldiği bu dönemde kongremizi toplayarak çıtamızı yükseltme iradesini ortaya koyuyoruz. Kadına ve LGBTİ+'lara dönük her türlü şiddet ve tecavüze karşı şimdi vakit kadın devrimini kuşanma ve cins bilinci ile ilerleme vaktidir" denildi.

SKB İsviçre'nin çalışmalarından görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından faaliyet raporu tartışıldı.

Kongrenin perspektifler bölümünde kadın özgürlük mücadelesinin büyütülmesi ve cins bilincinin kadın kitleler arasında yaygınlaşmışının tartışmaları yürütüldü.

Kongreye SYKP Kadın meclisi, Mor Kızıl Kolektif, Demokratik Alevi Federasyonun, Feminist gazeteciler Dilek Aykan ve Hacer Kocak'ın  sunduğu mesajlar okundu. Ayrıca Young Struggle İsviçre temsilcisi, Avrupa Sürgünler Meclisi aktivistlerinden Güneş Uzun ve Yasemin Çakal konuşma gerçekleştirdiler. Kongre LGBTİ+'lı SKB üyesinin okuduğu şiir ve ardından temenniler bölümü ile sonlandı.