23 Eylül 2024 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesine grev kararı asıldı

Belediye-İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Sendika, grev kararı astı.

Belediye-İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şubesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında şubat ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. İZULAŞ, İZSU ve İZDOĞA şirketlerinde çalışan ve toplam 3 bin 650 işçiyi kapsayan sözleşmenin arabulucu dönemi bittiği için belediyeye grev kararı asıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan açıklamada konuşan Belediye-İş Sendikası İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ömer Bolsoy, kendilerinin daima iyi bir toplu sözleşme ile masadan kalkmak istediklerini ancak işverenin uzlaşmaz tutumumun İzmir Büyükşehir ve bağlı kuruluşları olan İZSU Genel Müdürlüğü, İZULAŞ A.Ş. ve İZDOPĞA A.Ş.'nin toplu sözleşmeleri tıkadığını hatırlattı.

Bolsoy, "Bizler emekçiyiz, bizler buradan aldığımız ücretle evimizi geçindiriyoruz. Hiç kimse bizden çocuklarımızı açlığa yoksulluğa itecek bir anlaşmayı kabul etmemizi beklemesin" dedi.

Bolsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e seslendi: "Bizler sizlerden belediyenin kasasını istemiyoruz. Ülkede enflasyonun nasıl açıklandığı belli, TÜİK denen kurumun saraydan gelen talimatla enflasyonu açıkladığını herkes biliyor. Şu anda milletin hissettiği enflasyon yüzde 45- 50 iken milletin aklıyla oynar gibi yüzde 11,76 olarak açıklıyorlar. Bu gerçeklikle bağı olmayan enflasyon rakamını sizin bağlı bulunduğunuz siyasi parti de kabul etmiyor. Biz emekçiler de eleştirileri sonuna kadar destekliyoruz. Dolar, euro, altın her gün rekor üstüne rekor kırarken, çarşıda pazarda temel gıda ürünlerinin fiyatları ateş pahası olmuşken, bize asla AKP iktidarının talimatıyla iş yapan TÜİK'in açıkladığı rakamlar üzerinden gelmeyin" diye konuştu.

İzmir halkına pandemi sürecinde de hizmet vermekten asla geri adım atmadıklarını söyleyen Bolsoy, sözleşme sürecini tıkayanlara, emekçilerle diyalogdan kaçanlara seslendi: "Enflasyon kağıt üzerinde yüzde 11.76 olarak açıklanırken, gerçek enflasyon yüzde 45 -50 iken bize asla TÜİK' in verdiği rakamlar gerçekmiş gibi teklifte bulunmayın. Eğer ısrarınızdan vazgeçmezseniz bunu altında bizimle beraber siz de kalırsınız" dedi.

Açıklamanın ardından grev kararı, sembolik olarak İzmir Büyükşehir Belediye binasına asıldı. Karar daha sonra İZULAŞ A.Ş'nin binasına asılacak.