23 Eylül 2024 Pazartesi

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde DİSK'ten protesto

DİSK Genel-İş üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında kıdem tazminatına yönelik gasp düzenlemesini içeren torba yasayı protesto etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise işçilerin hakları için yaptığı eylemi 'saygısızlık' olarak tanımladı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in başkanlığında kasm ayı birinci Belediye Meclis toplantısında DİSK Genel-İş üyeleri protesto eylemi yaptı.

İzGazete'nin haberine göre İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen meclis toplantısının başlangıcında 30 Ekim tarihinde kentte meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulundu. Ardından meclisin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer konuşmasına başladığı sırada DİSK Genel-İş üyeleri salona girdi. Sloganlarla salona giren belediye işçileri, AKP'li ve MHP'li meclis üyelerine seslenerek işçilerin kıdem tazminatı haklarını elinden almaya yönelik olan torba yasayı protesto etti.

"DİSK susturulamaz". "İşçi sınıfı susturulamaz", "Kıdem Tazminatımızdan elinizi çekin", "Torba Yasayı geri çekin" yazılı dövizler taşıyan işçiler adına konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Ancak kalanlar için de dayanışmamızı sürdüreceğimizi söylüyoruz. Çocuklarımızın geleceği bir yasa ile ortadan kaldırılmak isteniyor. O yasa sizin de çocuklarınızın geleceğini etkiliyor" dedi.

DİSK'in eylemi esnasında salonda gerginlik yaşandı.

'AKP HALKA HESAP VERECEK'
Sarı'nın konuşması esnasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, grubun salonu boşaltması için çağrı yaptı. Bu esnada AKP ve MHP Grubundan Başkan Soyer'e yönelik "Bunları bilerek buraya getirdiniz" tepkileri yükseldi. DİSK üyeleri de "Birleşe birleşe kazanacağız. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam. Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganları attı. Eyleme tepki gösteren AKP'li ve MHP'li meclis üyeleri CHP'li meclis üyeleriyle tartıştı. Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer DİSK üyelerine salonu terk etmeleri için çağrı yaptı. DİSK üyelerinin salondan çıkmasına rağmen gerginlik devam etti.

SOYER HAK MÜCADELESİNE 'SAYGISIZLIK' DEDİ
İşçiler salonu terkettikten sonra CHP'li Tunç Soyer, işçilerin hak mücadelesini "saygısızlık" olarak tanımlaması dikkat çekti. Soyer "Acılarımız bu kadar tazeyken bu yapılan saygısızlığı hiçbirimiz tasvip etmiyoruz. Acımız bu kadar tazeyken ve bunlar üzerine değerlendirme yapacakken bu salona adeta baskın yapılarak gösterilen tavrı asla tasvip etmiyor ve kınıyoruz" dedi.