20 Eylül 2024 Cuma

İzmir'de KESK üyeleri: Siyasi iktidar halkı oyalamaya çalışıyor

KESK İzmir Şubeler Platformu "Ocak ayını beklemeden hemen şimdi maaşlarımızda ek artış yapılsın" talebiyle yaptığı eylemde, siyasi iktidarın halkı oyalamaya, yaşanan krizin faturasını emekçilere yıkmaya çalıştığı belirtildi.
KESK İzmir Şubeler Platformu, "Ocak ayını beklemeden hemen şimdi maaşlarımızda ek artış yapılsın" talebiyle Konak eski Sümerbank önünde eylem yaptı.
 
Eylemde "İnsanca bir yaşam istiyoruz", "AKP'ye teslim olmayacağız" ve "İşte sendika işte KESK" sloganları atıldı. Eylemde basın açıklamasını okuyan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı, her geçen gün yaşanan işten çıkarmalar sonucu işsizler ordusunun gittikçe büyüdüğünü söyledi.
 
Tüm ücretli kesimler gibi kamu emekçilerinin de artan hayat pahalılığında gittikçe yoksullaşma olduğunun altını çizen Yazıcı, "Toplam 5 milyon kamu emekçisi ve emeklisi yandaş konfederasyon yönetimi ile hükümet arasında imzalanan, hiçbir zaman tutmayan hedeflenen enflasyon rakamlarının esas alındığı satış sözleşmelerinin bedelini ödemeye devam etmektedir" diye konuştu.
 
Yazıcı, emekçiler için satın alma gücünü, refah durumunu gösteren en önemli ölçütün yaşanan gerçek enflasyonun üzerini örten TÜİK verilerinin değil, açlık ve yoksulluk sınırı verilerinin olduğunu kaydetti. Yazıcı, "Siyasi iktidar halkı oyalamaya, yaşanan krizin faturasını emekçilere yıkmaya çalışmaktadır. Maaşlarımızda Ocak ayı beklenmeden, hemen şimdi yaşanan gerçek enflasyon temel alınarak artış yapılmasını istiyoruz" dedi.
 
Tüm kamu emekçilerine insanca yaşamaya yetecek bir ücret ve güvenceli çalışma için omuz omuza mücadele çağrısında bulunan Yazıcı, "Yandaş konfederasyon ile yapılan satış sözleşmesi çoktan hükmünü yitirmiştir. Kamu emekçilerinin temel sorunlarının çözülmesi için bütçe döneminden önce gerçek bir toplu sözleşme yapılmasını istiyoruz" diye kaydetti.