22 Eylül 2024 Pazar

İzmir'de polis kadınları engelleyemedi: Vardık, varız, var olacağız

İzmir'de KBG, polisin tüm engelleme girişimine rağmen açıklama yaptı. Kadın özgürlük mücadelesinden aldıkları güçle yürümeye devam edeceklerini kaydeden kadınlar, "Vardık, varız, var olacağız" dedi. 

İzmir Kadınlar Birlikte Güçlü'nün Karşıyaka İskelesi'nde yapmak istediği eylemi polis engellemeye çalıştı. 

Kadınların, "LGBTİ+ hakları insan haklarıdır", "Kadın aktivistler serbest bırakılsın", "İstanbul Sözleşmesi uygulansın" talepleriyle yapmak istediği açıklama öncesi Karşıyaka Çarşı polis ablukasına alındı. 

Kadınlar, polis barikatı önünde, "Kadın mücadelesi engellenemez" sloganı attı, ablukayı alkışlarla protesto etti. 

Halka yönelik konuşma yapan kadınlar, "Protesto eylemi Anayasal hakkımızdır. Kadınlara değil katillere barikat" dedi. Polisin sık sık, "dağılın" tehdidine slogan ve alkışlarla karşılık veren kadınlar, alanı terk etmedi. 

Polis kadınların etrafını kalkanlarla sardı. Bunun üzerine Ayşegül Kızaroğlu ve Nihal Gür basın metnini okudu. Boğaziçi direnişini selamlayan Kızaroğlu ve Gür, iktidarın erkek egemenliğinden güç aldığı gibi kadınların da kadın özgürlük mücadelesinden güç aldığını kaydetti. 

Kadınların kazanılmış hakkı olan İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik saldırılara dikkat çeken Kızaroğlu ve Gül, "Dönüp dolaşıp İstanbul Sözleşmesi'ne dadanmanızın nedenlerini çok iyi biliyoruz. LGBTİ+'lara ve kadınların yaşamına yaklaşımınız bunun aynası. Bir tek kardeşimizi dahi kaybetmeye tahammülüz kalmadı. Peşinizdeyiz, gözümüz üzerinizde" dedi. 

21. yüzyılın kadın özgülük çağı olduğunu vurgulayan Kızaroğlu ve Gül, şöyle devam etti: "Bizler de bu enerjinin aktif parçacıkları olarak umutla, inançla, dirençle, kararlılıkla, dayanışmayla mücadelemize devam edeceğiz. Birlikteliğimiz daha da büyüteceğiz. Vardık, varız, var olacağız."
Eylem, "Gelsin baba gelsin koca gelsin devlet gelsin cop, inadına isyan inadına isyan inadına özgürlük" 

Eylem, slogan ve alkışlarla sona erdi.