24 Eylül 2024 Salı

İzmir'deki üniversite öğrencileri yemekhane ücretlerine fahiş zamları protesto etti

Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi öğrencileri yemekhane ücretlerine fahiş zamları protesto etti. Ege Üniversitesinde protesto sürerken 20 lira olan 15'liraya ücretler geri çekilirken öğrenciler kararı reddetti. Üniversite öğrencileri eylemleri sürdüreceklerinin altını çizdi.

İzmir'de üniversite öğrencileri yemekhane ücretlerine fahiş zamları protesto etti. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesinde yemekhane ücretlerine fahiş oranlarda zam yapıldı. Dokuz Eylül'de daha önce 5 lira 80 kuruş olan yemekhane ücreti yüzde 193 oranında artışla 17 liraya, Ege Üniversitesinde ise 6,5 lira olan yemek ücreti yüzde 250'yi aşan zamla 20 liraya yükseldi.
 
Öğrenciler okulların yemekhanelerinde yaptıkları ses çıkarma eylemleriyle zamları protesto etti. Bir dakika süren eylemlerde, öğrenciler zamların geri çekilmesini istedi. Yemek çeşitliliği ve miktarının artırılmasını, öğünlerin kalori ve sağlık açısından nitelikli hale getirilmesini istedi.

Ege Üniversitesinde protesto sürerken yemek ücreti 15 liraya düşürüldü, ancak öğrenciler kararı kabul etmeyerek eyleme devam etti.

Üniversite öğrencileri zamlar geri çekilen dek eylemleri sürdüreceklerini duyurdu.