24 Eylül 2024 Salı

JKŞ 'Kadının ev içi emeği toplumsal emektir' kampanyasını sürdürüyor

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) Dirbêsiyê ve Kobanê de "Kadının ev içi emeği toplumsal emektir" kampanyası kapsamına kadınlarla buluştu. 25 Kasım'a kadar sürecek olan kampanyanın amacının anlatıldığı toplantılarda kadınların görüş ve önerileri alındı.

JKŞ Kobanê'de de ev içi emek çalışmalarını sürdürüyor. Hamle kapsamında, Suriye Sol Parti ve Suriye Gelecek Partisi ziyaretleri yapıldı. Yapılan ziyaretlerde "Kadının ev içi emeği toplumsal emektir" kampanyası hakkında bilgi verildi. Devrimin kadın devrimi olarak tanınmasında kadınların verdiği emeklerin sonucu olduğuna dikkat çekildi.

JKŞ kampanya kapsamında mahallelerde ev toplantıları düzenledi. Yapılan toplantılarda kadınların kampanya hakkında görüş ve önerileri alındı. Raperîn gazetesinde kampanya hakkında çıkan yazılar okunarak tartışıldı.

JKŞ kampanyasına destek veren Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) ise kampanya kapsamında Raperîn gazetesi dağıtımı gerçekleştirdi.

DİRBÊSÎYÊ
Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) "Kadının ev içi emeği toplumsal emektir" şiarı ile yürüttüğü kampanya kapsamında Dirbêsiyê'de kadınlarla buluştu. Kampanya kapsamında hazırlanan sinevizyon izlendi. JKŞ adına yapılan konuşmada kampanya hakkında bilgi verildi. Kadının evi içi emeğini görünür hale getirmek istedikleri belirtildi. Kampanyanın 25 Kasım'a kadar devam edeceği söylendi. Kadınların ev içindeki işler nedeniyle birçok sağlık sorunu ile yüz yüze geldiklerine dikkat çekildi.

JKŞ adına yapılan konuşma ardından "Doğal Tıp" ile ilgilenen Halise Serêkaniyê, etkinliğe katılan kadınlara bilgilendirme yaptı. Kadınların sağlıkla ilgili sorularını cevapladı. JKŞ'nin yürüttüğü kampanyaya ilişkin kadınlardan görüş ve önerilerin alınması ardından etkinlik bitirildi.