21 Eylül 2024 Cumartesi

JKŞ Sözcüsü Sido: Tek ses, tek yumruk olursak erkek egemenliğini sona erdirebiliriz

JKŞ sözcüsü Fadya Sido, Nagihan Akarsel ve Jîna Mahsa Amini'nin katledilmesine ilişkin ETHA'ya değerlendirmede bulundu. Fadya Sido, "Nagihan Akarsel ve Mahsa Jîna Amini'nin hattını devam ettirelim. İntikamını alalım. İrademizi güçlendirelim" dedi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) Sözcüsü Fadya Sido, Nagihan Akarsel'in Süleymaniye'de suikast sonucu, Mahsa Amini'nin İran'da polis işkencesiyle katledilmesine ilişkin ETHA'ya konuştu.

Nagihan Akarsel'e yönelik kirli ve vahşi bir saldırı gerçekleştirildiğini belirten Fadya Sido, "O, insanlığın ve kadınların özgürlük davasını yürütüyordu. Bütün düşünceleri, çalışmaları kadınların özgürlüğü içindi, bu yüzden faşist ve hain kişiler tarafından katledildi" dedi.

Saldırının kadın iradesine yönelik olduğunu vurgulayan Fadya Sido, "Biliyorlardı ki o fikir, maneviyat, irade ve cesaret sahibiydi" diye konuştu. 

Mahsa Amini'nin saçı göründüğü için hedef alındığını hatırlatan Fadya Sido, İran'ın İslam devleti olduğunu söyleyerek kadınlara saldırdığı, katlettiğini, tecavüz ettiğini kaydetti.

Bu tür saldırı ve katliamlarla kadınların iradesinin kırılamayacağını vurgulayan Fadya Sido, "Evet iki kadın arkadaş da bu vahşiler tarafından katledildi. Fakat binlerce kadın sokaklara, meydanlara çıktı. Bu kadınların haklarının savunmak için asla durmadılar, bugüne kadarda ayaktalar. Katledilen kadınların mücadele hattının daha fazla takipçisi oluyorlar. Asla zorbalığı kabul etmiyorlar" şeklinde konuştu.

Fadya Sido, konuşmasının sonunda dünya kadınlarına çağrıda bulundu: "JKŞ olarak dünya kadınlarına çağrımızdır; Nagihan Akarsel ve Jîna Mahsa Amini'nin hattını devam ettirelim. İntikamını alalım. İrademizi güçlendirelim. Özgürlüğümüze, haklarımıza sahip çıkalım, savunalım. Düşmana karşı duralım. Birlik olalım. Tek ses, tek yumruk olursak bu erkek egemenliğini sona erdirebiliriz. Bütün kadınlar el ele, omuz omuza birbirimizin yanında duralım. Haklarımıza, özgürlüğümüze ancak böyle sahip olabiliriz."