20 Eylül 2024 Cuma

Kadıköy'de kadınlar erkek şiddetini protesto etti

Yeldeğirmeni kadınları, Kadıköy ilçesi İskele Sokak'ta bir kadına uygulanan erkek şiddeti kadınlar tarafından protesto edildi.
İstanbul'un Kadıköy ilçesi İskele Sokak'ta bir kadına uygulanan erkek şiddeti kadınlar tarafından protesto edildi.
 
Kadınlar adına konuşan Selin Top, geçtiğimiz günlerde İskele Sokak'ta basına yansıdığı için duyulan eril şiddetin bir defaya mahsus olmadığını ifade etti. Top, "Mahallede bulunan kadınlara ve sokak canlılarına sürekli fiziksel ve psikolojik şiddet uygulanıyor. Mahallenin güvenliğini sağlama iddiasıyla bir arkadaşımıza sırf eşcinsel olduğu için, bir başka kadın arkadaşımıza da tartıştığı esnada fiziksel şiddet uygulamıştır. Uyguladığı sayısız şiddet vakası karşısında suç duyurularında bulunulmuştur. Bazı vakalarda da kendisinden yaka silken mahalleliyi tehdit ettiği ve korkuttuğu için şikâyetsiz kalmıştır" dedi.
 
'YAŞATILAN SİSTEMATİK, PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL ŞİDDETTİR'
 
Yaşatılanın sistematik şiddet olduğunu vurgulayan Top, "Hakkında işlem yapılması için, Türkiye'nin gerçeğinden çok iyi bildiğimiz üzere birimizin hayatını kaybetmesi mi beklenmektedir" diye kaydetti. Yeldeğirmeni kadınları olarak bu şahsın mahalleyi şiddet dolu bir alana getirmesine itirazları olduğunu belirten Top, "Mahallemizde bir failin bu şekilde rahatlıkla tehditlerini sürdürmesini kabul etmiyoruz! Psikolojik ve fiziksel şiddetine artık yeter diyoruz. Hiçbirimiz evlerimize saklanmak, her gün geçtiğimiz sokaklarda şiddete maruz bırakılma riski ile korkarak yürümek zorunda değiliz! Kadının beyanı esastır ve açıkça medyaya da yansıyan şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz" diye belirtti.