22 Eylül 2024 Pazar

Kadınlar 'Feyza Nur'a ne oldu' diye sordu

Yeni yıla kadın katliamları ile girdik. Kadın özgürlük mücadelesinin temel gündemi olan kadın katliamlarına yenisi eklendi. Antep'te 17 yaşındaki Feyza Nur 7. kattan atıldı, İstanbul Esenyurt'ta da Arife, sokakta öldürülmüş olarak bulundu.

Yeni yıla girerken erkekler iki kadını daha katletti. 17 yaşındaki Feyza Nur Saydam, Antep'te Atatürk Mahallesi Camcıoğlu sitesinde 7'nci kattan düşerek hayatını kaybetti. Feyza Nur, 4 ay önce yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Bir gün ölürsem hakkımı arayın" demişti.

Feyza Nur Saydam, 13 Ağustos 2020 tarihinde Antep'te Mehmet Kaplan tarafından balkondan atılarak öldürülen Duygu Delen için de sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuş, "Sen bu numaradan ibaret değilsin Duygum, senin için susmayacağız, sen rahat uyuyana kadar biz hiç uyumayacağız. #DuyguİcinSesVer" mesajını paylaşmıştı.

Feyza Nur, bu paylaşımdan dört gün sonra, "Bana bir gün ulaşılamazsa kaçmamışımdır kaybedilmişimdir, ben bir yerden aşağı atlamam Allah korkum var benim ama biri atmıştır, uyuşturucu kullanmam zorla verilmiştir. Bir gün hashtaglerden biri olursam bulunacak kılıfların hiçbirini yapmam, hakkımı arayın" şeklinde paylaşım yapmıştı.

Feyza Nur'un ölümüne kadınlar ve kadın örgütlerinden tepki geldi, "#Feyzayaneoldu" diye sordu. Sosyalist Kadın Meclisleri, Demir Leblebi, Üniversiteli Kadın Kolektifi ve çok sayıda kadın sosyal medyadan paylaşım yaptı.

Sosyalist Kadın Meclisleri, "Şüpheli kadın ölümü yoktur, kadın cinayeti vardır. Şule'nin, Aleyna'nın ve binlerce kadının katledilmesinden çok iyi biliyoruz ki erkekler, işledikleri cinayeti intihar diye savunuyor. #feyzanur 'un ölümü intihar değil cinayettir" dedi.

Üniversiteli Kadın Kolektifi de, "Feyza'nın dün gece balkondan düşerek öldüğü iddia ediliyor ama biz gerçekleri biliyor ve Feyza'nın biz kadınlara bıraktığı sözü sahipleniyoruz. Feyzanur intihar etmedi, katledildi!
Soruyoruz:
Feyzanur'un katili kim? #feyzanur" paylaşımında bulundu.

Demir Leblebi hesabından da, "17 yaşındaki Feyzanur'un dün gece 7. kattan "düşerek" öldüğü iddia ediliyor. 
Kız kardeşimiz Feyza Nur'un bize bir vasiyeti var: #FeyzaNur a ne oldu?
Feyzanur'un katili kim? #feyzanur" diye soruldu.

İSTANBUL'DA BİR KADIN KATLEDİLDİ
İstanbul Esenyurt'ta da Arife Nayır sokakta katledilmiş olarak bulundu. Arife'nin cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.