23 Eylül 2024 Pazartesi

Kamu emekçilerinin eylemi 145. haftasında: Geri döneceğiz

KESK İzmir Şubeler Platformu, KHK'larla ihraç edilen emekçilerin iade edilmesi talebiyle 145. kez oturma eylemi yaptı. Emekçiler, geri dönene kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

İzmir'de, OHAL KHK'larıyla ihraç edilen kamu emekçilerinin işe aide edilmesi talebiyle yapılan eylemler 145. haftasında.

KESK İzmir Şubeler Platformu tarafından Karşıya Çarşısı girişinde yapılan eylemde "İhraçlarınıza, açığa almalarınıza, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız" pankartı açıldı.

Açıklama yapan Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Necip Demir, ihraç dosyalarından, bir kez daha devletin herkesi fişlediğinin görüldüğünü söyledi. Demir, "güvenlik soruşturması" ve "arşiv kaydı" adı altında kişisel verilerin korunması başta olmak üzere temel insan haklarının hiçe sayıldığını kaydetti.

'AKP-DEVLET BÜTÜNLEŞMESİ TAMAMLANMAK İSTENMEKTEDİR'
Demir, "Son yıllarda kamudaki dönüşüm ile bir yandan kamu hizmetleri özelleştirilerek sermayeye yeni sömürü alanları açılırken bir yandan da AKP-devlet bütünmeşmesi tamamlanmak istenmektedir" dedi.

İktidarın hukuksuzluğu bir yönetim biçimi olarak hayata geçirmek amacıyla torba yasalar içerisine sıkıştırarak Meclis gündemine taşımak istediğine dikkat çeken Demir, "KESK'li emekçiler olarak bu girişimlerden vazgeçilmesi, liyakatsiz atamaların ve kadrolaşmanın temel yöntemi olarak kullanılan, tek parti ve polis devleti uygulaması olan arşiv kaydı araştırması, güvenlik soruşturması, fişleme gibi uygulamaların derhal sonlandırılması çağrımızı yineliyoruz" ifadelerini kullandı.

'BİZ KAZANACAĞIZ, GERİ DÖNECEĞİZ'
Demir, şöyle devam etti: "Faşizan politikalarda daha fazla ısrar edilmemelidir. Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenmeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu derhal lağvedilmelidir.

"Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidir.

"Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıpları karşılanmalıdır.

"Bunlar gerçekleşinceye, ihraç kamu emekçilerinin mağduriyetleri giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz kazanacağız, geri döneceğiz."