23 Eylül 2024 Pazartesi

Karakolda müvekkili ile Kürtçe konuşan avukata saldırı

Urfa'da gözaltına alınan Özak Tekstil işçisi müvekkilleri ile Kürtçe konuşan ÖHD üyesi Ahmet Atış, jandarmalar tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı. Darp raporu alan Atış, suç duyurusunda bulundu.

Urfa Organize Sanayi Bölgesi'nde baskı, tehdit ve işten çıkarmalara karşı direnişlerini sürdüren Özak Tekstil işçileri, 6 Aralık'ta jandarma tarafından işkenceyle gözaltına alındı. Gözaltındaki müvekkilleriyle görüşmek üzere bölgede bulunan jandarma karakoluna giden Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Ahmet Atış, ifade işlemlerinin ardından müvekkilleriyle Kürtçe sohbet etti.

Karakolda bulunan jandarmalar, Atış'ın müvekkilleriyle Kürtçe konuşmasına, "Anlamıyorum, Türkçe konuşun" diyerek tepki gösterdi.

Müvekkili ile yaptığı görüşmenin yasal mevzuatını hatırlatan Atış, karakol komutanı olduğunu beyan eden ve üzerinde askeri kamuflaj bulunan bir kişi ile yine askeri kamuflajlı 4-5 kişinin hakaret ve fiziksel saldırısına maruz kaldı. Küfür edilen ve "Kime şikayet ediyorsan et" denilen Atış, askerler tarafından darp edildi. Saldırıya çok sayıda işçi ve avukat da tanıklık etti.

Yaşananları meslektaşları ile birlikte tutanak altına alan Atış, Urfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı. Atış saldırıyı gerçekleştiren kişiler hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na "Kasten yaralama, hakaret ve görevi yaptırmama" nedenlerinden kaynaklı suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, karakol içinde yer alan kamera kayıtlarının incelenerek şüphelilerin kimliklerinin tespit edilerek cezalandırılması talep edildi.