25 Eylül 2024 Çarşamba

Karamollaoğlu: 'Terör' ifadesi eklenerek pasaportum iptal edildi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, isminin başına 'terör' kelimesinin eklendiğini ve pasaportunun iptal edildiğini söyledi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yalanladı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, pasaportunun iptal edildiğini açıkladı.
 
Halk TV'de, Özlem Akarsu Çelik'in sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir süre önce yurt dışına çıkmak için pasaportunu yenilemek üzere nüfus müdürlüğüne gittiğini ancak kendisine pasaport verilmediğini söyledi. Karamollaoğlu, pasaport verilmeme gerekçesini, "İsmimin başına 'terör' ifadesi eklenerek pasaportum iptal edildi" diyerek açıkladı.
 
15 gün içinde isminin önündeki 'terör' ifadesinin kaldırıldığını da belirten Karamollaoğlu, "Niye kalktı, niye kondu, kim kaldırdı, terör sıfatı nasıl kondu. Bunların hiçbirini bilmiyorum. Ben bunu bir sene sonra söylüyorum ama bu bir skandal" dedi.
 
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİGM), Karamollaoğlu'nun açıklamasına yanıt verdi.
 
Açıklamada, "Genel Müdürlüğümüz sistemlerinde Sayın Karamollaoğlu’na ilişkin herhangi bir şerh ve kayıt söz konusu olmayıp, kişinin 06.07.2018 tarihinde başvurusu üzerine adına 13.07.2018-10.07.2023 tarihine kadar geçerli Diplomatik Pasaport düzenlendiği, 12.07.2018 tarihinde kendisine teslim edildiği ve pasaportunun aktif olduğu tespit edilmiştir" ifadeleri yer aldı.