23 Eylül 2024 Pazartesi

Katledilen Ahmet Yıldız davası görüldü

Babası tarafından eşcinsel olduğu için katledilen Ahmet Yıldız davası bir kez da göstermelik şekilde birkaç dakika sürdü. Basın duruşmaya alınmadı, avukatlar duruşma zaptı tutulmadan salondan çıkarıldı.

2008 yılında babası tarafından eşcinsel için katledilen Marmara Üniversitesi öğrencisi Ahmet Yıldız için adalet arayışı 15. yılında sürüyor. 8 Eylül 2009'da ilk duruşması görülen davada firari katil baba Yahya Yıldız'ın bulunması bekleniyor.

Davanın 39. duruşması İstanbul Anadolu Adliyesi Kartal 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davayı HEVİ LGBTİ+ Derneği, Ankara Barosu LGBTİ+ Hakları Merkezi, İstanbul Trans Onur Haftası, Ankara İHD LGBTİ+ Hakları Komisyonu, SPoD, Kaos GL ve Bianet takip etti.

Mahkeme hiçbir gerekçe göstermeden basını ve izleyicileri duruşmaya almadı, duruşma salonunun kapısı kilitlendi. Kaosgl'de yer alan habere göre mahkeme başkanı, avukat beyan verirken "Basının ne işi var? Duruşma zaten 5 dakika sürecek" dedi. Hevi LGBTİ+ Derneği'nin katılma talebi kabul edilmedi.

Dava avukatları emsal karar göstererek ailenin dinlenmesi talebinde bulundu. Hakim talebi reddederek davayı 26 Haziran 2024 tarihine erteledi. Avukatlar, zapt tutulmadan duruşma salonun dışına çıkarıldı.