8 Ekim 2024 Salı

Katledilen Deniz Poyraz için Kızıltepe'de eylem: Katilsiniz

HDP'ye yönelik saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesine karşı Kızıltepe'de açıklama yapan HDP, "Katilleri tanıyoruz. Boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kızıltepe İlçe Örgütü, faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz için Özgürlük Meydanı'nda açıklama yaptı.

Açıklamaya HDP Milletvekili Pero Dündar, HDP ve DBP il ve ilçe örgütü yöneticileri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistileri, HDP Kadın Meclisi üyeleri ve Barış Anneleri Meclisi katıldı.

Açıklamada Deniz Poyraz'ın fotoğraflarının yer aldığı poster ve dövizler taşınırken, üzerinde "Deniz Poyraz ölümsüzdür", "Katilleri tanıyoruz" ve "İktidar hesabını verecek" yazılı dövizler de taşıdı. Onlarca kişinin katıldığı açıklamada "Deniz Poyraz ölümsüzdür", "Jin, jiyan, azadi" ve "Şehid namirin" sloganları atıldı.

Açıklamayı HDP Kızıltepe İlçe Eşbaşkanı Yekta Zangirdak yaptı. Zangirdak, faşist bir çete tarafından parti binalarına saldırı düzenlendiğini söyleyerek, yoldaşlarının katledildiğini belirtti. Zangirdak, Cumhurbaşkanı'nın "bunlar daha iyi günleriniz" sözlerini hatırlatarak, "Katilleri tanıyoruz. Partimiz ve halkımız hedef gösteriliyor. Bu saldırı ve katliam AKP ve MHP eliyle gerçekleşmiştir. Deniz Poyraz yüreğini partiye adamış bir kadındı. Yıllardır çalışmalarda yer alıyordu. Arkadaşımızın katledilmesiyle bu faşist ve ırkçı iktidarın kadınlara düşmanlığını bir kez daha gördük. Bu saldırı Kürt halkınadır. Bu saldırılar karşısında bizler asla boyun eğmeyeceğiz" dedi.