23 Eylül 2024 Pazartesi

Katledilen Duygu'nun ailesi mahkemeden emsal karar istedi

Duygu Çelikten'i katleden Veli Ünder ve gömülmesine yardım eden iki kişinin duruşması görüldü. Savcı mütalaasında yardım eden iki kişinin tahliyesini istedi. Duruma tepki gösteren Çelikten ailesi, mahkemeden emsal bir karar vermesini istedi. 

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayana iki çocuk annesi Duygu Çelikten'i katleden ve cesedin gömülmesine yardım eden üç  sanık bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. 

Duygu Çelikten, evden çıktığı 6 Eylül'den bir gün sonra Veli Ünder, 112'yi arayarak bir ihbarda bulunmuştu. Söz konusu alanda yapılan aramalar sonrası 14 gün sonra ormanlık arazide gömülü halde Duygu Çelikten'in cansız bedeni bulunmuştu. 29 Eylül'de Muğla'nın Fethiye ilçesinde yakalanan Veli Ünder, ilk sorgusunda cinayeti itiraf etmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 

Soruşturmanın genişletilmesiyle birlikte Veli Ünder'in Duygu Çelikten'in cansız bedenini, arkadaşı Mahsun Demiralp ile Serhat ve Doğukan Özcan kardeşlere 50 bin TL karşılığı gömdürdüğünü belirlenmişti.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Veli Ünder hakkında "kasten insan öldürme" suçundan ömür boyu, diğer sakınlar Mahsup Demiralp, Serhat ve Doğukan Özcan hakkında da "gerçeğin ortaya çıkmasını engellemek amacı ile gerçeği yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan beşer yıl hapis cezası istendi. 

Bugün görülen duruşmaya Ünder ve diğer sanıklar güvenlik gerekçesiyle bulundukları hapishanelerden SEGBİS ile katıldı. Duruşma savcısı mütalaasında Ünder için "kasten insan öldürme" suçunda indirimsiz ömür boyu hapis cezası isterken, diğe sanıklar hakkında da "gerçeğin ortaya çıkmasını engellemek amacı ile gerçeği yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan cezalandırılıp, hapishanede kaldıkları sürenin göz önünde bulundurulmasını ve tahliyelerini istedi. 

Mütalaası sonrası anne Leyla Çelikten, "Adaletinize sığınıyorum" diyerek, sinir krizi geçirdi. Duygu Çelik'in kardeşi Anıl Çelikten ise ablasının uyuşturucu kuryeliğini kabul etmediği içi katledildiğini kaydetti ve davadan emsal bir karar çıkmasını istedi.

Şikayetçi ve sanık avukatları mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istedi mahkeme heyeti tüm sanıkların tutukluluğuna karar vererek duruşmayı erteledi.