1 Ekim 2024 Salı

KESK: Darbelere karşı özgürlükleri savunmaya devam edeceğiz

15 Temmuz darbe girişiminin 4. yılına ilişkin açıklama yapan KESK, "Nereden gelirse gelsin darbelere, baskıcı yönetimlere karşı demokrasiyi ve özgürlükleri savunmaya devam edeceğiz" dedi.

KESK, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yılına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Aradan geçen dört yıla rağmen 15 Temmuz darbe girişiminin hala atılmadığı, siyasi ayağının ortaya çıkarılmadığı ifade edilen açıklamada, "15 Temmuz darbe girişimi başarısız olsa da dört yıldır kalıcı hale getirilen OHAL rejiminde en temel hak ve özgürlüklerimizi, sendikal hak ve özgürlüklerimizi hedef alan saldırı dalgası sürüyor" diye belirtildi.
  
15 Temmuz darbe girişimi demokrasi, özgürlük ve barış talep eden tüm kesimleri hedef alan bir saldırı dalgasının fırsatı haline getirildiği vurgulanan açıklamada, "'Birkaç aya kalmaz kaldırırız, vatandaşa değil, kendimize ilan ediyoruz' denilerek ilan edilen OHAL yedi kez uzatılmıştır. İki yıl süren OHAL ile parlamento işlevsiz hale getirilirken, tek adam rejimi adım adım kurumsallaştırılmıştır" diye kaydedildi.

4649 KESK'Lİ MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ
OHAL döneminde çıkarılan KHK'lar ile KESK hedefe konularak 4649 KESK'li savunmaları bile alınmadan herhangi bir yargı kararı olmaksızın ömür boyu meslekten ihraç edildiğinin altı çizilen açıklamada, "Özerk, demokratik, özgür üniversite mücadelesi veren, barış talep eden akademisyenler ardı ardına açılan davların, gözaltı ve tutuklama operasyonlarının, hukuksuz ihraçların hedefi haline getirilmiştir" diye belirtildi.

Baskı altın0da gidilen referandum ile OHAL'in kalıcı hale getirildiği ifade edilen açıklamada, "Kalıcı hale getirilen OHAL rejiminde en temel hak ve özgürlüklerimizi, sendikal hak ve özgürlüklerimizi hedef alan saldırı dalgası sürüyor" diye kaydedildi.

Darbe girişimini lanetleyen KESK, "Nereden gelirse gelsin, adı ister askeri ister sivil darbe olsun tüm darbelerin, baskıcı-otoriter yönetimlerin karşısında tutum almaya devam edeceğiz. Baskının, zulmün ve sömürünün hüküm sürdüğü bir ülke yerine, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın ve adaletin egemen olduğu bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.