20 Eylül 2024 Cuma

'KESK MYK'sı irademizdir'

KESK'e yönelik yürütülen karalama kampanyasına karşı Eğitim-Sen 3 nolu şube binasında basın açıklaması yapan KESK İstanbul Şubeler Platformu, "KESK MYK'sı irademizdir" dedi.
KESK İstanbul Şubeler Platformu, KESK'e yönelik yürütülen karalama kampanyasına karşı "KESK onurumuzdur sahip çıkıyoruz" şiarıyla Eğitim-Sen 3 nolu şube binasında basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasını okuyan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Yürütme Kurulu Üyesi Özlem Tolu, "24 Kasım 2017 tarihinde TTB Genel Merkezi'nde Nuriye ve Semih başta olmak üzere bütün ihraçların işe iadesinin sağlanması, Nuriye ve Semih'in yaşam haklarının korunması talepleriyle DİSK, TMMOB ve TTB ile ortak basın toplantısı yaptığımız ve MEB önünde 24 Kasım'a ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdiğimiz bir günde KESK Genel Merkezi'ne gelen bir grup, ültimatom şeklinde bir listeyi KESK MYK'sına vererek, 'bu listeyi yerine getirmediğiniz sürece buradan çıkmayacağız' diyerek toplantı salonunda geceli-gündüzlü oturma eylemine başlamıştır" dedi.
 
Kamu Emekçileri Cephesi'nin KESK binasında yaptığı eylemin bir süre sonra KESK üyesi olmayanların sürdürdüğünü kaydeden Tolu, grubun kendi anlayışları ve isteklerini dayattıklarını vurguladı. Nuriye ve Semih için sendikalarının ellerinden geleni yaptıklarını işaret eden Tolu, "Konfederasyonumuz, emek ve meslek örgütleriyle düzenlediği 10 Ekim Emek, Barış ve Demokrasi mitinginde tarihin en kanlı katliamı ile karşı karşıya kalırken, üyeleri sürekli baskı ve zorbalık politikalarıyla sindirilmeye çalışılırken asla mücadeleden vazgeçmemiştir. Fakat söz konusu anlayış 10 Ekim'i gündemine dahi almadığı gibi, bu mücadeleyi görmezden gelmiştir. Ödediği bedeller, onlarca üyesinin tutuklanması, gözaltına alınması, 5000'e yakın üyesinin KHK listelerine adının yazılması, yöneticilerine açılan onlarca dava, iktidarının halen tüm araçlarıyla saldırması KESK'in iktidar tarafından nasıl hedef alındığını ortaya koymaktadır. Bu kişilerin yürüttüğü karalama kampanyası ve işbirlikçilik suçlamaları nedeniyle, tüm demokratik kamuoyunun yakından takip ettiği bu süreci bir kez daha hatırlatmak bile gereksizdir" şeklinde konuştu.
 
Söz konusu grubun KESK'in mücadelesini göz ardı ettiğini söyleyen Tolu, bir sendikal anlayışın dayatmacı tutumuna boyun eğmediği için KESK yöneticilerinin iftiraya varan şekilde itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını kaydetti. "Bir seneye yaklaşan işgal süresince görüşmelerde dayatmacı tutum ve tehditler devam etmiş, emekçilerimizin ve MYK'nın çalışma koşulları ortadan kaldırılmıştır" diyen Tolu, KESK Genel Meclisi'nde bu tarzın ve dayatmaların kabul edilemeyeceğine dair bir karar alındığını aktardı.
 
Bu kararla söz konusu grubun olmadığı bir esnada eşyalarını zarar gelmemesi için özenle toplayarak çıkarıldığını söyleyen Tolu, "Bu işgalin bir senedir sürüyor olması, eşyaların zarar gelmeksizin özenle ve bu kişilerin olmadığı bir zamanda toplanmış olması şiddetten kaçınmak için harcanan çabaların kendi başına göstergesidir. KESK bu tutumu sergilerken, sabah saatlerinde üye dahi olmayan bir kişi tarafından kapısı kırılmak istenmiştir" diye konuştu.
 
Polisi asla kendilerinin çağırmadığını vurgulayan Tolu, sözlerini şöyle sonlandırdı: "KESK'i teslimiyetle suçlamak asla anlaşılabilir değildir. KESK kendi ilkeleri, tüzüğü ve hukuku doğrultusunda davranmaya kararlıkla devam edecektir. Bu çerçevede konfederasyonumuza dolayısıyla bizlere yapılan bu karalama ve itibarsızlaştırma çabalarına karşı KESK İatanbul Şubeler Platformu olarak KESK MYK'sı irademizdir diyoruz. Konfederasyonumuza yönelik tüm saldırıları kamuoyunun önünde kınıyoruz. KESK onurumuzdur."