23 Eylül 2024 Pazartesi

KESK: OHAL Komisyonu kararlarıyla lağvedilsin

KESK İzmir Şubeler Platformu, 147. kez gerçekleştirdiği oturma eyleminde OHAL Komisyonu'nun ve aldığı kararların lağvedilmesini, ihraç edilen tüm emekçilerin görevlerine iade edilmesini istedi.

İzmir'de KHK'larla ihraç edilen kamu emekçilerinin iade edilmesi talebiyle başlatılan oturma eylemleri 147. haftasında. 

KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri, bugün de Karşıyaka Çarşısı girişinde açıklama yaptı. "KHK'lar gidecek, biz kalacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarının atıldığı eylemde, konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Necip Vardal, İzmir'deki depremin ranta dayalı imar politikaları nedeniyle felakete dönüştüğünü söyledi. "Bir kaç müteahhiti yargılayarak bu büyük felaketin hesabı sorulabilir mi? Bu ölümcül hırsızlığa göz yumanlar sorumlu değil midir?" diye soran Vardal, deprem vergilerini nereye harcandığına ilişkin kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi. 

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, "Başta insan olmak üzere cana, canlıya reva görülen talancı, baskıcı, kıyımcı bir anlayışı bu toprakların taşıması artık mümkün olmamalıdır. Her türlü kötülüğe dur demenin bu topraklara olan borcumuz olduğu bilincinde olmalıyız" diyerek, darbe girişiminin ardından artarak süren adaletsizliklere son verilmesini istedi.

İktidarın, ihraç edilen kamu emekçilerinin iadesi için yapılan çağrılara kayıtsız kaldığını söyleyen Beyazadam, "Son dönemde bütçe görüşmeleriyle tekrar gündeme gelen kıdem tazminatına yönelik hamlelerle işçinin kefen parasına göz dikilebileceği gözler önüne serilmiştir. Biz biliyoruz ki kıdem tazminatının bir sonraki aşaması emeklilik ikramiyesi ve belki de emeklilik maaşlarıdır. Bu denli gözü dönmüş emek ve emekçi düşmanlığını arkadaşlarımız KHK'lerle ihraç edildiğinde de görmüştük. Bütçe görüşmeleri adı altında çalışanlara yönelik hak gaspları planları su yüzüne çıkmıştır. Buradan sesleniyoruz: İşçinin, kamu emekçisinin, emeklinin hayatta kalmasına tahammül etmezseniz siz siyaseten yok olursunuz" dedi.

İktidarın, sendikal mücadeleyi de hedef aldığını belirten Beyazadam, Diyarbakır'da Eğitim-Sen üyelerinin gözaltına alındığını hatırlattı. Beyazadam, "Anayasal ve uluslararası hukuktan kaynaklanan ve medeni toplumlarda önemli bir yeri olan sendikalaşmanın ve sendikal çalışmaların önünü tıkamakla, uyduruk suç isnatlarınızla asıl sizler suç işlemektesiniz" şeklinde konuştu.

OHAL Komisyonu'nun ve aldığı ret kararlarının lağvedilmesini isteyen Beyazadam, ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin de görevlerine iade edilmesini istedi.