24 Eylül 2024 Salı

KGÖ Avrupa: Devrimin zaferi için 29. yılında MLKP'de örgütlenin

Sovyetlerin yıkıldığı, revizyonizmin yayıldığı zorlu bir dönemde komünist mücadelenin ve sınıfın ihtiyaçlarını anlayarak kurulan MLKP'nin 29 yıldır komünist mücadeleyi bir üst boyuta taşıdığını kaydeden KGÖ Avrupa, "Bu sisteme, baskıya, sömürüye ve ezilmişliğe karşı örgütlenmekten başka bir çözüm yoktur çünkü. Devrimin zaferi için, 29. yılında gelin partimiz MLKP'de ve gençlik örgütümüz KGÖ'de örgütlenin" dedi.

Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) Avrupa, Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) 29. kavga yılını selamladı. "Şan olsun partimizin 29. yılına" başlıkla açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'10 EYLÜL ÖNCEKİNİ ALIP GELİŞTİRMENİN TARİHİDİR'
"10 Eylül 1994, devrimin güncelliğine somut cevap olmanın, gruplaşmaların yıkılıp, işçi sınıfın ve devrimin ihtiyaçlarına göre hareket etmenin, birleşik mücadele önderliğinin ve pratiğinin anlaşıldığı, geçmişten öğrenip geleceği kurmanın tarihidir. 10 eylül, ideolojik teorik yenilenmeden, kadın devrimi teorisine, devrim toprağı algısını ilkeden bölgeye, bölgeden dünyasallaştırmaya, örgüt kavrayışını cepheler toplamıyla birleştirmeye kadar öncekini alıp geliştirmenin tarihidir.

'PARTİMİZ KOMÜNİST MÜCADELEYİ BİR ÜST BOYUTA TAŞIYOR'
"Partimiz tüm dünya genelinde ML düşüncenin ağır saldırı altında olduğu, Sovyetlerin yıkıldığı, revizyonizmin yayıldığı zorlu bir dönemde komünist mücadelenin ve sınıfın ihtiyaçlarını anlayarak kuruldu. Kurulduğu ilk dönemden beri de komünist mücadeleyi bir üst boyuta taşıyor. Partimiz, Birlik Devrimi ile komünist harekette bir zihniyet değişimi ortaya çıkarmış ve geçmişinden dersler çıkararak hareket etmiştir. Birleşik devrimi gerçekleştirmeyi, Türkiye ve Kürdistan'daki halklar ve devrim mücadelesinde  köprü olmayı hedefledi ve gerçekleştirdi partimiz. HBDH'nin kurulmasında gösterilen öncülükten, sosyalist gençlerin yürüttüğü 'Kobanê'yi beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz' kampanyasına kadar öncünün birleşik devrimin pratikleridir.

'ÖNCÜ PARTİMİZ SAVAŞ PARTİSİ OLARAK BİRÇOK ŞEHİT VERDİ'
"10 Eylül 1994 adanmışlığın, iradenin, cüretin, şehitleri sahiplenmenin, şehitlerin yaşamlarından öğrenmenin ve onların bayraklarını her geçen gün daha da yukarıya daha da kararlı bir şekilde taşımanın tarihidir. Öncü partimiz geride bıraktığı 29 yılda bir savaş partisi olarak birçok şehit verdi. Gençlik prototipleri olan Şengül Boran, Özgür Evrim Göçen ve Erkut Direkçi'den, enternasyonalizmin simgesi olan Ivana Hoffmann'a ve genç yaşta komutanlaşmanın örneği olan Özgür Namoğlu'na kadar genç komünistler devrim yolunda ölümsüzleşti.

'KAYBETTİĞİMİZ HER BİR YOLDAŞIMIZIN HESABINI SORACAĞIZ'
"29. yıldönümüne girerken partimizin yaşadığı her türlü baskıya rağmen mücadelesinden asla geri düşmedi. Devrimci siyasal özne oldu, öncüleşti ve iradileşti. Biz KGÖ lü gençler olarak da partimiz MLKP'nin ateş altında yazılan tarihinin genç yürekleri olduk. 29 yılda hesap sorarak, hesap sorma bilinci ve tutkusunu devam ettirdi partimiz, biz genç komünistlerde partimizin gösterdiği yoldan ilerlemeye devam ediyoruz. Faşizme, kapitalizme, erkek egemenliğe ve gericiliğe karşı kaybettiğimiz her bir yoldaşımızın hesabını soracak, onlara verdiğimiz devrim sözünü mutlaka yerine getireceğiz.

'DEVRİMİN ZAFERİ İÇİN MLKP'DE ÖRGÜTLENİN'
"Doğum gününü selamlamak, onun saflarında mücadele etmek büyük bir onurken; onu gençlere, kadınlara, LGBTI+'lara, işçilere ve ezilenlere anlatmak her komünistin sorumluluğudur. Bu sisteme, baskıya, sömürüye ve ezilmişliğe karşı örgütlenmekten başka bir çözüm yoktur çünkü. Devrimin zaferi için, 29. yılında gelin partimiz MLKP'de ve gençlik örgütümüz KGÖ'de örgütlenin. Yaşasın devrim ve sosyalizm! Yaşasın partimiz MLKP!"