24 Eylül 2024 Salı

KGÖ: Şengül'den Baran'a MLKP savaşta

Komünist Gençlik Örgütü milisleri, 3 Nisan 1995'de askeri eğitim sırasında ölümsüzleşen Şengül Boran ve 23 Mart'ta Rojava'da ölümsüzleşen devrimci önder Baran Serhat'ı İstanbul'da yaptığı silahlı eylemle andı.
Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP)/Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) milisleri, 3 Nisan 1995'de askeri eğitim sırasında ölümsüzleşen Şengül Boran ve 23 Mart'ta Rojava'da ölümsüzleşen devrimci önder Baran Serhat'ı andı. İstanbul'da silahlı eylem yapan KGÖ milisleri "Şengül'den Baran'a MLKP savaşta" pankartı astı.
 
Eyleme ilişkin açıklama yapan KGÖ, "Türkiye'den Kürdistan'a birçok cephede faşist Türk devleti ve onun işbirlikçisi çetelerle büyük çarpışmalara giren, yarattığı değerler ve ödediği bedellerle devrimin 'ölümsüzler partisi' sıfatını hakkıyla taşıyarak devrimin zaferi yolunda kararlı yürüyüşünü sürdüren partimiz MLKP, savaşı büyütmeye devam ediyor. Bu büyük yürüyüşün ilk şehitlerinden olan gençlik önderlerimizden Şengül Boran şehadetinin 24. yılında yol göstermeye, partimiz ise yeni Şengüller yaratmaya devam ediyor" diye kaydetti.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:
"Faşist şef Erdoğan'ın talimatıyla MİT'in organize ettiği alçakça saldırı sonucu Rojava'da ölümsüzleşen Baran yoldaşın şehadeti Güneş'leşme iddia ve cüretiyle özgürlük ve devrim mücadelesini büyüten gençliğe çağrıdır. Sözümüz ve boyun borcumuzdur; Erkut Direkçi'nin, Özgür Evrim Göçen'in, Cebrail Günebakan'ın ve tüm şehitlerimizin hesabını Baranlaşarak soracağız! Onların çağrısına ses olacak ve yine onların denetleyen bakışları altında devrim ve sosyalizm mücadelesini büyüterek devrimi kazanacağız."