20 Eylül 2024 Cuma

Kobanê'de kadınlar şiddete karşı yürüdü

Kuzey Suriye'nin Kobanê Kantonunda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında yürüyüş düzenlendi.
Kongreya Star, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında "El ele ezilen kadınları özgürleştirelim" sloganlarıyla Kobanê'de yürüyüş düzenledi.
 
Fırat Bölgesinin bütün kentlerinden kadınların katıldığı yürüyüşe HPC-Jin, HAT-Jin, Asayiş-Jin üyeleri de katıldı. YPJ, Asayiş-Jin bayrakları ile "İmralı sistemini yıkacağız, Önder Apo ile özgür yaşayacağız", "Özgür irademizle işgalciliği yıkalım", "El ele ezilen kadınları özgürleştirelim" yazılı pankartların yanı sıra JAS, şehit Arin Mirkan, Sarya Özgür, Destan Temmuz ve Roza Renas'ın fotoğrafları taşındı.
 
Aşîtî Meydanı'ndan başlayan yürüyüş Arin Mirkan Meydanı'na kadar sürdü. Yürüyüş boyunca "Jin, jiyan, azadî", "Bê serok jiyan nabe", "Katil Erdoğan" sloganları atıldı.
 
JAS üyeleri "Şehitlerin izinde devrimine sahip çık" ve "İşgalciliğe ve erkek egemen şiddete karşı özgürlüğüne sahip çık" dövizleriyle yürüyüşe renk kattı. Kongreya Star, Rexistina Sara (Sara örgütü) Komiteya Kêdkaran (Emekçilerin Komitesi) bayraklarının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan flamaları da taşındı.
 
Arîn Mîrkan Meydanı'nda konuşan Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Sara Xelil, Mirabel kızkardeşlerin mücadelesini hatırlatarak kadınlara Erdoğan faşizmine karşı mücadelelerini yükseltme çağrısı yaptı. Xelil, "AKP o kadar korkuyor ki bizim kadınların gücünden, bir küçük kız çocuğuna bile tahammül edemiyor ve katletmekten geri durmuyor. Sara Mustafa 7 yaşıyla bile bugün faşist katil için bir tehdit haline geldi" dedi.
 
Sara Xelil, kendi renkleri ve sesleriyle işgalcilere cevap verdiğini söyledi ve nerede olursa olsun kadınların özgürleşmesi gerektiğini ifade etti ve "Önder Apo'nun özgürlüğü için eylemlerimizi sürdüreceğiz" dedi.
 
Kongreya Star Sirrin yöneticilerinden Hele Mihemed de ataerkil sistemin kadınları tahakküm altında tutmak istediğini belirterek, "Reber Apo'nun fikirleriyle kadınlar özgürleşiyor" dedi ve kadın özgürlüğü için mücadeleyi yükselteceklerini söyledi.