25 Eylül 2024 Çarşamba

Kobanê halkı Metina-Avaşin direnişine destek verdi

Rojava halkları, Güney Kürdistan topraklarına yönelik işgal harekatını protesto etti.

Türk devleti ve bağlı çetelerinin işgal saldırılarının hedefi olan Rojava halkları, Güney Kürdistan topraklarına yönelik işgal harekatını protesto etti.

Kobanê halkı, Özgür Kadın Meydanı'nda toplanarak sloganlarla Aşiti Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe Şehit Aileleri Kurumu, Özerk Yönetim kurumları, Kongra Star, PYD, TKŞ, JKŞ ve CKŞ'nin de aralarında olduğu çok sayıda kurum da katıldı.

Kobanêliler gerilla direnişine destek veren sloganlar attı.

Kobanê Meclisi adına konuşan Osman Kobanê, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı büyük bir direniş sergileyen gerillanın yanında olduklarını dile getirdi. Kobanê, "Türk devletinin Kürt halkına düşmanlığını ve yeni Osmanlı hayallerini herkes biliyor. Bu saldırı Kürdistan'ı parça parça işgal etme planlarının bir parçası" dedi.

KDP yönetiminin işgal saldırısına ilişkin tutumunu eleştiren Kobanê şunları söyledi: "Bizim için yaralayıcı olan Barzani ailesinin bu işgale destek vermesidir. Köyleri boşaltıyorlarki Türk devleti gerillaya kolayca saldırsın. Ama bilmiyorlar ki gerilla yok olursa, tüm Kürdistan yok olur. Bu savaş Kürt halkının yokluk varlık savaşı. Bunun için diyoruz ki, bu savaş bizim savaşımız ve sonuna kadar gerilla ile birlikte direneceğiz."