23 Eylül 2024 Pazartesi

Köln'de MLKP komutanı Welat Yıldız anıldı

Rojava'da ölümsüzleşen MLKP Komutanlarından Welat Yıldız, Köln'de anıldı, anısına bağlılık sözü verildi. 

Almanya'nın Köln kentinde, Rojava'da kanser hastalığı nedeniyle ölümsüzleşen Alişer Deniz Tugay'ı komutanı Welat Yıldız (Serfiraz Nidal) anıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada MLKP adına MLKP'nin Rojava devrimine verdiği önem ile Welat Yıldız'ın yaşamının anlatıldığı bir konuşma yapıldı.

Yapılan konuşmada 2012 yılında gerçekleşen Rojava devriminin Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimi ile Ortadoğu devrimi açısından stratejik öneme sahip olduğu belirtildi. Bu nedenle MLKP'nin Rojava devriminin zafere ulaşmasında önemli bir rol aldığı, birçok genç savaşçı kadrosunu Rojava'ya savaşmaya gönderdiği, bu genç savaşçılardan birinin de Welat Yıldız olduğu ifade edildi.

Welat Yıldız'ın Rojava'da komutanlık yaparken aileden gelen kalıtsal ve ölümcül olan kanser hastalığına yakalandığı, devrim kurumları arasında yer alan hastanede her türlü müdahalelere rağmen kurtarılamadığı dile getirildi. Ölümsüzleşen şehitlere devrim sözünün verildiği anmada, Welat Yıldız'ı yakından tanıyan bir yoldaşı Welat Yıldız'ın kişilik özelliklerini ve paylaşımlarını aktardı.

Daha sonra etkinlikte MLKP Kürdistan Örgütü'nün Welat Yıldız ile yaptığı açıklama okundu. Etkinliğe Partizan'ın gönderdiği mesajda devrimci dayanışmanın ve birleşik mücadelenin büyütülmesine dikkat çekildi.

Duygusal anların da yaşandığı anma etkinliği, Welat Yoldaş şahsında tüm şehitlerden öğrenerek kavganın büyütülmesi gerektiği vurgulanarak sonlandırıldı.