23 Eylül 2024 Pazartesi

Kolombiya'da genel grev: Polis halka saldırdı

Kolombiya'da hükümet karşıtı eylemler çerçevesinde ülke çapında genel grev ilan edildi. Polis, sokağa çıkan binlerce eylemciye saldırdı.

Kolombiya'da Devlet Başkanı Ivan Duque ve hükümet karşıtı protestolar yeniden başlayarak ülkede genel grev ilan edildi. Birçok şehirde halk sokaklara dökülürken bazı şehirlerde eylemciler ile polis arasında çatışma yaşandı.

21-E (21 Ocak) adı verilen protesto günü Kolombiya'da 2020 yılının ilk grev ve protesto günü olarak ifade ediliyor. Grev Komitesi üyeleri, hükümet ile diyaloglarından cevap alamadıkları için sokağa indiklerini açıkladı.

Hükümet Sekreteri Luis Ernesto Gomez sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eylemlerde 4 kişinin tutuklandığını belirtti.

Bogota Belediye Başkanı Claudia Lopez ise Mobil Polis Filosunun (ESMAD) yolları kapatan ve toplu taşıma araçlarına ücretsiz binen kişileri engellemeye çalıştı.

Öte yandan Kolombiya'da yürüyüşler, geçtiğimiz 21 Kasım'da ülkenin büyük şehirlerinde farklı örgütler ve sendikaların bir araya gelmesiyle başlamıştı.