24 Eylül 2024 Salı

Komünist aydın İbrahim Okçuoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Kanser nedeniyle yaşamını yitiren MLKP kurucu kadrolarından İbrahim Okçuoğlu, Berlin'de son yolculuğuna uğurlandı. Avrupa'nın dört bir yanından gelen yoldaşları ve öğrencileri, bir kez daha "sosyalizmi kuracağız" sözünü verdi.

Kanser hastalığı nedeniyle 24 Ağustos'ta yaşama gözlerini yuman Marksist Leninist Komünist Parti kurucu kadrolarından, komünist aydın İbrahim Okçuoğlu (Nejat Barış) Berlin'de son yolculuğuna uğurlandı.

İbrahim Okçuoğlu'nun tabutu MLKP ve KKÖ bayrakları ve çiçeklerle donatıldı ve katafalta konularak, Rosa Lüksemburg ve Karl Liebknecht'in mezarlarının olduğu anıt mezar alanına getirildi.

ANISINA KORTEJ OLUŞTURULDU 
Okçuoğlu'nun öğrencileri, genç komünistler onu, MLKP, KKÖ ve KGÖ bayraklarıyla oluşturdukları kortej ve "İbrahim Okçuoğlu yoldaş ölümsüzdür" sloganıyla karşıladı. Ardından, Okçuoğlu şahsında dünya devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenlerin anısına saygı duruşu yapıldı.

'ENTERNASYONAL MÜCADELENİN GELİŞMESİNE BÜYÜK EMEK VERDİ'
Ardından konuşan MLKP temsilcisi, partisinin kuruluşunda önemli rol oynaya Okçuoğlu'nun, uluslararası alanda, enternasyonal mücadelenin büyümesi ve gelişmesi için de büyük emek verdiğini kaydetti.

Okçuoğlu'nun, sosyalizm biliminin gelişmesi için önemli çalışmalara imza attığına dikkat çeken MLKP temsilcisi, "Doktor yoldaş, emperyalist ve kapitalizme verilecek mücadelede genç komünistlerin yararlanacağı, öğrenceği büyük bir miras bıraktı" dedi.

MLKP Temsilcisi, Okçuoğlu'nun bir Türk komünist olarak Kürt özgürlük mücadelesinin yanında yer aldığını, şovenizme ve sömürgeci işgale karşı mücadele yürüttüğünü söyledi.

'MUTLUYDU, BİZE MUTLU VEDA ETTİ'
"İbrahim Okçuoğlu'nun bir başka gerçeği ve doğrusu da işçi sınıfı, komünist parti ve sosyalizm diyalektiğine inancıydı" diyen MLKP temsilcisi, "O ömrünün 51 yılını devrim ve sosyalizme adadı. Mutluydu, dolu dolu bir devrimcilik yaşadı. Öyle de bize veda etti" dedi.

MLKP temsilcisi, "İbrahim yoldaş, sana söz ideallerini yaşatacağız. Sana söz sosyalizmi inşa edeceğiz" dedi. 

'SENİ ÇOK SEVİYORUZ'
Ardından, Okçuoğlu'nun ailesi adına oğlu, "İyi ki hayatımıza girdin, senden çok şey öğrendik, öğreneceğiz. Seni çok seviyoruz" dedi.

'YAŞASIN PARTİMİZ MLKP' SLOGANIYLA DEFNEDİLDİ
Konuşmaların ardından Okçuoğlu'nun naaşı, omuzlarda, defnedileceği mezarlığa kadar, "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Yaşasın partimiz MLKP" sloganlarıyla taşındı. 

İbrahim Okçuoğlu, Almanyalı genç komünistlerin söylediği Enternasyonal Marşı eşliğinde toprağa verildi.

Yoldaşları, onun yolundan yürüyen genç komünistler, Okçuoğlu'nun mezarı önünde saygı geçidi yaparak, toprak ve çiçek attı. Tören saygı geçişinin ardından sona erdi.

MLKP kurucu kadrolarından İbrahim Okçuoğlu, uğurlanmasının ardından düzenlenen etkinlikle de anıldı.