24 Eylül 2024 Salı

Komünist aydın Okçuoğlu İzmir'de anıldı

İzmir'de komünist aydın İbrahim Okçuoğlu anıldı. Okçuoğlu'nun mücadelesinin aktarıldığı anmada, Stalin düşmanlığına karşı Stalin'i savunmanın sosyalizmi savunmak olduğu bilinciyle savaştığı aktarıldı. Okçuoğlu'nun devrim ve sosyalizm mücadelesine büyük katkılar sunduğu belirtilen anmada, ondan daha çok öğrenerek mücadelenin yürütüleceği kaydedildi.

Ölümsüzleşen komünist aydın İbrahim Okçuoğlu (Nejat Barış) İzmir'de anıldı. Devrim ve sosyalizm mücadelesine can suyu ölümsüzleşenler anısına saygı duruşunun ardından Okçuoğlu'nun mücadele hayatından kesitlerin aktarıldığı sinevizyon gösterildi.

'ONU DAHA GÜÇLÜ OKUMALIYIZ'
Okçuoğlu'nu tanıyanlar tek tek söz alarak onun mücadelesini aktardı. ESP adına yapılan konuşmada, "İşçi sınıfının devrimci, komünist aydını olmanın ateşten gömlek giymek olduğu bir coğrafyada kesintisiz örgütlü devrimci aydın pratiğinin bir örneğini temsil ediyor İbrahim Okçuoğlu yoldaşımız. AntiMarksist eğilimlerin, teorilerin, tasfiyeci saldırıların her yolla geliştirildiği günlerde İbrahim yoldaş bıkmadan usanmadan Marksizme Leninizme bağlı kalarak, geliştirmeye odaklandı. Leninizm ve sosyalizm düşmanlığından başa bir şey olmayan Stalin düşmanlığına karşı kararlıca durdu. Stalin'i savunmanın sosyalizmi savunmak olduğunu onlarca kitap ve yazıyla anlatmaya çalıştı. Devrimci bir mütevazilikle yaşadı. Devrimci mücadelenin geliştirilmesine odaklanmış bir külliyat bıraktı bize. Şimdi onu daha güçlü okumak, kavramak ve hayata geçirmek göreviyle karşı karşıyayız" denildi.

'DEVRİMCİ ÖRGÜTLERİN ÖRNEK ALDIĞI BİR KOMÜNİSTTİ'
ESP İzmir İl Örgütü yapılan konuşmada ise Okçuoğlu'nun komün evlerde yaşamak üzerine devrimci gençlerle kurduğu diyalogları hatırlattı. Okçuoğlu'nun birçok devrimci örgüt tarafından örnek alınan bir komünist olduğunu belirtti.

'MÜCADELEYE ÇOK KATKI SAĞLADI'
HDP İzmir İl Örgütü adına da kısa bir konuşma yapıldı. Konuşmada şu ifadeler yer aldı: "Okçuoğlu yoldaşın yazdığı kitapları ile mücadeleye çok katkı sağladı. Gençliğe yol verdi aynı zamanda kendisi de bu kitaplar ve yazılarla gelişti. Okçuoğlu yoldaş Avrupa'da birçok ülkede yeni kurulmaya başlayan gençlik yapılanmalarına gidip eğitim verdi, kendi birikimi aktardı, kendi partimizin deneyimlerini aktarıp gençliğe yol verdi."

Konuşmaların ardından Okçuoğlu şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinin sürdürüleceği sözü yinelendi.