24 Eylül 2024 Salı

Kordu: Şakir Turan'ın ölümü cinayettir!

Katledilen 70 yaşındaki ağır hasta tutsak Şakir Turan'ın ölümünün bir cinayet olduğunun altını çizen Yeşil Sol Parti milletvekili Kordu, bakanlıkların ve ATK'nın hasta tutsakların ölümüne neden olan politikalarını teşhire devam edeceklerini kaydetti. Kordu, ayrıca hasta tutsaklar için mücadeleyi daha da yükselteceklerinin sözünü yineledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili Ayten Kordu, hapishanede katledilen ağır hasta tutsak Şakir Turan için açıklama yaptı. Erzincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde konuşan Kordu, 70 yaşındaki Turan'ı kısa bir süre önce ziyaret ettiklerini, yutkunamadığını, yürüyemediğini, nefes alamadığını aktardı.

"Kendisine bir bardak su verdiğimizde suyu bile içemeyecek haldeydi" diyen Kordu, partisinin uzun zamandır hasta tutsaklar için çalışma yürüttüğünü hatırlattı. Şakir Turan'ın sevk adı altında L tipi hapishanesine sürgün edildiğine, bir oğlu ve üç torununun engelli olduğuna dikkat çeken Kordu, ailesi ziyaretine gelemeyeceği için onlara yakın bir hapishaneye sevk için defalarca başvuru yapıldığını ancak reddedildiğinin de altını çizdi.

Uzun zamandır tedaviye giden Turan'ın, hastalığına ilişkin sürekli "teşhis yapılamadı" diye rapor sunulduğunu söyleyen Kordu, "Cezaevinde hasta arkadaşlarımızın ölümü cinayettir, kader değildir. Sağlık hakkının, yaşam hakkının engellenmesidir. Uzun süren adli tıp kurumlarının raporlarının sonucudur" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumuna (ATK) seslenen Kordu, hukuku çiğneyerek hasta tutsakları ölüme terk ettiklerinin altını çizdi. Kordu, şöyle devam etti: "Bunu teşhir etmeye devam edeceğiz. Mücadeleye devam edeceğiz. Hasta tutsaklar için özgürlük demeye devam edeceğiz. Bugünden sonra da mücadelemizi sürdüreceğiz. Şakir amcanın şahsında tüm hasta tutsaklara söz veriyoruz mücadelemizi çok daha fazla büyüteceğiz."