8 Ekim 2024 Salı

KOÜ'de özel güvenlik öğrencilere saldırdı

KOÜ Tıp Fakültesi Mezuniyet töreninde Sivas katliamında yaşamını yitirenleri anmak ve İstanbul Sözleşmesini protesto etmek isteyen yeni mezunlara özel güvenlik saldırdı. 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet töreninde yeni mezun öğrenciler 2 Temmuz Sivas katliamında yaşamını yitirenleri anmak ve İstanbul Sözleşmesi'nin iptalini protesto etmek istedi. Bazı öğrenciler üzerlerinde "İstanbul sözleşmesi yaşatır" ve "unutMADIMAKlımda" yazılı tişörtlerle sahneye çıkmak istedi. Üniversitenin güvenlik görevlileri, öğrencilere saldırarak, salondan dışarı çıkarttı. Aileler ise içeri alınmadı. 

Rektör, özel güvenliğin saldırısını oturduğu yerden izledi. Öğrenciler akademisyenlerin müdahalesiyle tekrar salona alındı. Ancak bir öğrenci, açıklama yapmak isteyince yeniden güvenliğin saldırısına uğradı. 

Türk Tabipleri Birliği Tıp Öğrencileri Kolu'ndan (TTB-TÖK) yapılan açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi'ni savunmak ve Madımak'ta katledilen canları anmak sorumluluğumuz ve hakkımızdır. Üniversite yönetiminin bu tavrını kabul etmiyoruz" denildi.