24 Eylül 2024 Salı

Koyun: Talimatı halktan aldık

SGDF'ye yönelik operasyon kapsamında tutsak edilen MYK üyesi Müslüm Koyun, ilk kez hakim karşısına çıktı. SGDF'nin mücadelesini, ölümsüzleri anmayı, Suruç ve Ankara katliamı başta olmak üzere adalet arayışlarını bir kez daha mahkeme salonunda savunan Koyun, "Bize talimatı kimden aldınız diye emniyet sorgusunda, mahkemede soruyorlar. Biz talimatı halktan aldık" dedi. Hakkındaki suçlamaları çürüten Koyun hakkında tutukluluğun devamı yönünde karar verildi. Adliye önünde açıklama yapan SGDF, "Katliamlarla yılmadık, tutuklamalarla da yılmayız. Tüm yoldaşlarımızı faşizmin zindanından alacağız" diye vurguladı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) yönelik 30 Nisan'da Eskişehir merkezli gerçekleşen operasyonda gözaltına alınan ve tutsak edilen SGDF MYK üyesi Müslüm Koyun ilk kez hakim karşısına çıktı. Hakkındaki tüm suçlamaları çürüten Koyun'un tutukluluğuna devam kararı verildi.

Koyun'un hazır bulunduğu duruşmaya, tutuklu yargılanan SGDF Eşbaşkanları Yaren Tuncer, Okan Danacı ile Adnan Özcan, Kalender Polat, Sinem Çelebi, Eskişehir Hapishanesinden Sude Çağlar SEGBİs ile katıldı.

Gözaltına alındığı dönem Yeşil Sol Parti milletvekili adayı olan Koyun, 1 Mayıs ve Onur Yürüyüşüne katılmak, organize etmek, eylemlerin hazırlıklarını Polen Gençlik Kültür Evinde yapmak ve atölyeler düzenlemek, devrim şehitlerini anmak, SGDF'nin Balıkesir'de düzenlenen katılmak gibi gerekçelerle suçlanıyor.

KOYUN: ÖRGÜTLENME ÇALIŞMASI YÜRÜTMEK KADAR DOĞAL BİR ŞEY YOK
Çok sayıda SGDF üyesinin de katıldığı duruşmada tutsak yargılanan Müslüm Koyun, SGDF'yi ve eylemlerini savundu, bunların suç olmadığının altını çizdi. SGDF'nin kriminalize edilmek istendiğini kaydeden Koyun, "SGDF üyesiyim, sosyalizmi savunuyor, bunun için çalışma yürütüyoruz. Dernek faaliyetlerini yürütüyorum. Derneğimize üye kazanmak genişletmek istiyoruz. Sadece Eskişehir'de değil Çanakkale'de Ankara'da Batman'da her yerde örgütlenmek istiyoruz. Bunun kadar doğal bir şey olamaz. Raporlama sistemi bir derneğin işleyişinin parçasıdır. İddianamede kriminalize edilerek ele alınmıştır. Biz sosyalist insanlarız bu topraklarda sosyalist mücadele tarihini inceler, okuruz; bunlar yasa dışı örgüt üyesi gerekçesi olamaz" dedi.

'IŞID'LE MÜCADELE VE ÖLÜMSÜZLEŞENLERİ ANMAK GÖREVİMİZDİR'
Sosyalizm için mücadele eden ve ölümsüzleşenleri andıklarını, anmaya devam ettiklerini kaydeden Koyun, SDGF olarak sosyalist değerlere sahip çıkmış, katkı sunmuş devrimcileri anmayı görev bildiklerinin altını çizdi. "Ivana Hoffman ve Suphi Nejat barbar IŞİD çetelerine karşı mücadele etmişlerdir. Sosyalist Gençlik Dernekleri, IŞİD tarafından 20 Temmuz 2015'te canlı bomba saldırısına uğramış,  üyelerimiz, arkadaşlarımız, yoldaşlarımız katledilmiştir" diyen Koyun, IŞİD'e karşı mücadele edenleri sahiplenmeyi de görev bildiklerini vurguladı.

SDGF'nin Balıkesir'de düzenlediği gençlik kampının iddianamede epeyce yer aldığına dikkat çeken Koyun, bir yıl boyunca çalışmaları değerlendirmek, birlikte vakit geçirmek için buluştukları kampın iddianamede suç gösterildiğini ekledi.

'SURUÇ VE ANKARA KATLİAMI FAİLLERİ YARGILANMADI AMA ADALET ARAYAN BİZLER YARGILANIYORUZ'
Koyun, "Bu iddianamede Suruç ve Ankara katliamları için adalet arayışımız suç sayılıyor. Bu katliamları gerçekleştirenler yargılanmazken bizim dilediğimiz müziklerin, şarkıların sözleri bile iddianamede yer alıyor. Polen Gençlik Kültür Evinde çalışmak suç sayılıyor. Konserlerin yasaklandığı, giyim kuşama müdahale edildiği bir dönemde kültür sanat faaliyetleri yürütüyoruz. Ve bunda hiçbir sorun da görmüyoruz" vurgusu yaptı.

'TALİMATI HALKTAN ALIYORUZ'
Kendilerine "talimatı kimden aldınız" diye sorulduğunu söyleyen Koyun, şöyle devam etti: "Emniyet sorgularında, mahkeme salonlarında soruyorlar. Hep söyledik, biz talimatı halktan alıyoruz. Ben Yeşil Sol Parti milletvekili adayıydım, seçim öncesi yapılan bu operasyon, seçim öncesi yaratılmak istenen algıyla ilgilidir" dedi.

DURUŞMA EKİM AYINA ERTELENDİ
Koyun'un savunmasının ardından mahkeme heyeti, suçlamalara ilişkin somut delil bulunmamasına rağmen tutukluğun devamı yönünde karar verdi. Duruşma 24 Ekim günü saat 09.00'a ertelendi.

SGDF: KATLİAMLARLA YILMADIK TUTUKLAMALARLA DA YILMAYIZ
Koyun'un tutsaklığının devamı Eskişehir Adliyesi önünde protesto edildi. SGDF adına söz alan Simay Ada Kart, "Bizler bugün faşist şeflik rejiminin bu saldırılarının nedenini çok iyi biliyoruz. Bu saldırıların sebebi gençliğin sosyalizm mücadelesini kırmak, gençliği saflardan uzaklaştırmaktır. Fakat şu da çok iyi bilinsin bizler ne katliamlarla bittik ne baskılarla, ne tutuklamalarla yılmayız. Yılmayacağız! Tekrar ediyoruz Eskişehir'den Marmaray'a tüm yoldaşlarımızı faşizmin zindanlarından alacağız. Müslüm Koyun'a özgürlük sosyalist gençliğe özgürlük" dedi.