22 Eylül 2024 Pazar

Kromsan'da şiddete uğrayan kadın işten çıkarıldı

Kromsan Metal kaplama fabrikasında çalışan Selma Çetin, Adem Angi'nin fiziksel şiddetine maruz kalmasına rağmen yönetim tarafından işten çıkarıldı.

Manisa Kromsan Metal Kaplama Sanayinde yaklaşık 6 aydır çalışan Selma Çetin, boyahanede çalışan ustabaşı yardımcısı Adem Angi tarafından şiddete maruz kaldı. Fabrikanın genel müdürü tarafından Adem Angi'nin şikayeti üzerine pandemi nedeniyle işten atılmaların yasak olmasına rağmen Selma Çetin işten çıkarıldı. Çetin, yayınladığı video ile yaşadığı hukuksuzluğu anlatarak hakkını sonuna kadar savunacağını duyurdu.

Çalıştığı fabrikada boyahanede ustabaşı yardımcısı olan Adem Angi'nin sözlü şiddetine maruz kalan Selma Çetin, Adem Angi tarafından fabrika yönetimine şikayet edildiğini ve işten çıkarıldığını söyledi. Kamera kayıtlarının izlenmesi talebinin reddedildiğini dile getiren Çetin, şunları söyledi: "Pandemiden dolayı eleman çıkaramayacaklarını ya imzalamam gerektiğini ya da isteğimle istifa etmem gerektiğini söylediler. Ben de hiçbir şekilde kabul etmedim. Orada evrak imzalamadım. Zehra hanım 'bunu sözlü olarak bildirdim' dedi ve kendisi evrakın altına imzasını attı. Daha sonra Genel Müdür olduğunu sandığım Ersan 'kağıdı imzalamak zorundasın' dedi."

Genel müdürün video kayıtlarını izleme talebine 'Biz canımız istediği zaman bakarız' cevabını aldığını söyleyen Çetin, İnsan Kaynakları sorumlusunun da ertesi gün işe gitmemesini beyan ettiğini belirtti. Aynı gün mesaj yolu ile işe gelmemesi gerektiğinin tebliğ edildiğini ifade eden Çetin, "Karşıdaki bana sataştı hatta elini kaldırdı. 'Sen problemli bir kadınsın' dedi. Ben 3 gün üst üste işe gitmediğim için bu sefer de bu şekilde beni işten çıkarmak istiyorlar diyerek 4 aralık sabah işyerime gittim. İşe girmek istedim güvenlik sokmadı işveren izin vermediğini söyledi. Ben de polis çağırdım tutanak tutturdum. Adem isimli şahıstan şikayetçi oldum. Sonra güvenliğe gitsin istediği yerde hakkını arasın demiş" diye konuştu.

Kromsan'da kadınlara yönelik her zaman sözlü şiddet uygulandığını hatta şiddetin fiziksel şiddete dönüşecek nitelikte olduğunu vurgulayan Selma Çetin, "Sonuna kadar hakkımın arkasında olacağım. O şahıs ayrıca 'o bayanı işten çıkarmazsanız işe dönmeyeceğim' demiş. Boyahaneye eleman bulamadıkları için 3-4 yıllık bir eleman beni harcıyorlar bunu da iftira atarak yapıyorlar" dedi.