25 Eylül 2024 Çarşamba

Kuzey ve Doğu Suriye'de Covid-19 vaka sayısı 66'ya yükseldi

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi kentlerinde Covid-19 vaka sayısı 66'ya yükseldi. Efrinli ailelerin yaşadığı Şehba'da ikinci ölüm gerçekleşti. Özerk Yönetim, uluslararası topluma dayanışma çağrısında bulundu.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Sağlık Komitesi, bölge kentlerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının arttığını açıkladı.

Sağlık Komitesi Eşbaşkanı Dr. Ciwan Mistefa, 12 yeni vaka ile birlikte toplam sayının 66'ya yükseldiğini açıkladı. Mistefa, Qamişlo'da 8, Til Koçer'de 1 ve Rakka'da 3 kişinin Covid-19'a yakalandığını kaydetti.

Koronavirüsün yayılma hızının artması üzerine Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm kent ve ilçe hastanelerde özel alanlar oluşturuldu, önleyici tedbirler alındı. Virüsün rejim bölgesinden özerk yönetim alanlarına geçmesi nedeniyle sınır kapılarında ve geçişlerde özel denetimler uygulanmaya başlandı.

ŞEHBA'DA KORONAVİRÜS NEDENİYLE İKİ ÖLÜM
Özerk Yönetime bağlı Şehba bölgesinde bir kişinin daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıklandı.

Sağlık Komitesi, yaşamını yitiren kişinin Halep'ten geldiği ve kısa süre önce Covid-19 teşhisi saptandığını, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini açıkladı. Komite, bölgede sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Çoğunlukla işgal altındaki Efrin'den göç etmek zorunda kalan ailelerin kaldığı Şehba'da pandemiden kaynaklı yaşamını yitirenlerin sayısı 2 olarak kaydedildi.

CİZRE BÖLGESİ'NDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANIYOR
Kuzey ve Doğu Suriye genelinde Koronavirüs vakalarının artması nedeniyle Cizre Bölgesi Kriz masası, Perşembe gününden itibaren 14 günlük sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Kriz Masasından yayınlanan genelgede, 6 Ağustos günü başlayan sokağa çıkma yasağının 20 Ağustos gününe kadar devam edeceği kaydedildi.

Bu dönem içerisinde, gıda ve sebze satan işyerleri, fırın, eczane ve hastaneler; akaryakıt ve su istasyonları, gıda ve sağlık nakil araçları ile insani yardım kuruluşları yasağa tabi tutulmayacak. 

Kriz Masası, gerekli sağlık önlemlerini alan çiftçilerin de arazilerine gidişlerinin kolaylaştırılacağını kaydetti.