24 Eylül 2024 Salı

Leyla Güven: ESP'den çok güç alıyorum

Öcalan üzerindeki tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan Leyla Güven'i ESP, SKM ve SGDF heyeti ziyaret etti. Güven, "ESP'den çok güç alıyorum" dedi.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'i ESP, SKM ve SGDF heyeti evinde ziyaret etti.
 
Güven'in evinde heyeti karşılayan Güven'in kızı Sabiha Temizkan, ESP, SKM ve SGDF'nin çabalarını izlediklerini kaydetti.
 
ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü, hapishanelerde olan tutsakların selamlarını getirdiklerini belirtti, burada hakikatle karşı karşıya olduklarını vurguladı.
 
Ardından Güven'i ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü odasında ziyaret etti.
 
'SİZİNKİSİ GERÇEK BİR YOLDAŞLIK HİKAYESİ'
 
Leyla Güven, ESP'nin verdiği mesajları aldığını söyledi. Güven, "İyiki varsınız ben yaşayacağım, direneceğim. Birçok rahatsızlığım başladı ama her şeye rağmen çok iyiyim. Sizler bizim için çok çabalıyorsunuz, gerçek bir yoldaşlık hikayesi, bizimle birlikte var olduğunuzu görüyorum, öyle hissediyorum. SGDF'nin çabalarını görüyorum, astığınız pankartlar, verdiğiniz refleksler çok önemli. Mesajlarınız çok değerli bizim için. Faşizme geçit vermemek için bazen bedenin yere serersin ve 'asla geçemeyeceksiniz' dersin. Ben inanıyorum geri adım atacaklar, tecridi kıracaklar. Bedelse bedel öderiz, bir gider bin geliriz. Hep birlikte direneceğiz, sizden çok güç aldım. Mutlaka başaracağız" dedi.
 
Şahin Tümüklü ise "Faşizmin karşısında bir direniş bayrağı var. Genel başkanımız Çiçek Otlu'nun ve süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Muhabbet Kurt'un ayrıca selamını getirdim" diye konuştu.