23 Eylül 2024 Pazartesi

Leyla Güven'in bulunduğu hapishaneye yürüyen kitle engellendi

Tecride karşı 66 gündür açlık grevi eyleminde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in tutuklu bulunduğu hapishanesine yürümek isteyen ve aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu kitleye polis müdahale etti.
Tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Hapishanesi'nde 66 gündür süresiz-dönüşümsüz açık grevini sürdüren DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in duruma dikkat çekmek amacıyla hapishane önüne yapılmak istenen yürüyüşe polis müdahale etti.
 
Aralarında Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ ve Musa Farisoğullları'nın da bulunduğu yüzlerce kişi, HDP il binasından Güven'in tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Hapibhanesi'ne doğru yürüyüşe geçti.
 
Güven'in fotoğrafları ile "Bijî berxwedana zindanan", "Leyla Güven onurumuzdur" sloganları ve zılgıtlarla yürüyen kitle, sabah saatlerinden itibaren HDP il binasını abluka altına alan yüzlerce çevik kuvvet polisi, TOMA, zırhlı araçlarla engellendi. Polis, HDP'li vekilleri kalkanlarla çembere alarak yürüyüşü engellemek istedi. Yürüyüşte ısrarlı olan milletvekilleri ve halk, polislerce darp edildi.
 
Polisin yürüyüşü engellemesi üzerine, yüzlerce kişi sloganlar ve zılgıtlarla il binasına geçti. Polisin il binası önündeki ablukası sürüyor.