25 Eylül 2024 Çarşamba

Londra'da 'yıkılacak duvarlar' belgesel gösterimi

Londra'da TSP "yıkılacak duvarlar" belgesel filmin gösterimini gerçekleştirdi

İngiltere'nin başkenti Londra'da Tutsaklar Sesi Platformu (TSP) "yıkılacak duvarlar" belgesel filminin gösterimini gerçekleştirdi.

Kısa süre önce TSP çalışanı İbo Kaya şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için yapılan saygı duruşuyla etkinlik başladı.

4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın kaleme aldığı "Yıkılacak Duvarlar" adlı şiir kitabından ismini alan belgesel, 4 devrimci-sosyalist ve yurtsever kadının (Figen Yüksekdağ, Aysel Tuğluk, Sibel Yiğitalp ve Gülten Kışanak) kısa hayat hikayelerini anlatıyor.

Etkinlikte HDP eski milletvekili Osman Baydemir ve Mahmut Tuğrul birer konuşma yaparak tutsakların üzerindeki devletin faşist baskıların dikkat çektiler ve herkesi tutsakların sesi olmaya çağırdı. 21 yıl 4 ay hapishanede kalan ve bu adla kitabı çıkan devrimci Ali poyraz da bir konuşma yaptı. Birçok devrimci demokratik kurum temsilcileri etkinlikte bulunarak destek verdi.

Yapılan konuşmalarda, "Figen Yüksekdağ, Gülten Kışanak, Aysel Tuğluk ve Sibel Yiğitalp'ın devrimci kadınların mücadelesine yaptıkları katkıları, direnme iradeleri ve boyun eğmezlikleri ile faşizmin zindanlarındaki duvarları çoktan yıktılar" denildi. Konuşmaların devamında birlikte aynı yolu yürümekten, kadın iradesinin belirgin bir düzeye çıkarma amacıyla eylemsel duruşlarından onur duydukları dile getirildi.

"Başta bu 4 devrimci kadın olmak üzere geliştirdikleri üretkenliği, kadın bilincinin öncü olması, en zor zamanlarda bile sokağa çıkması, yasaklar karşısında geri adım atmaması, örgütlülük bilincinin bizim için ve hepimiz için büyük bir değerdir" denilen konuşmalarda, "İşte biz bu değerleri büyütmeliyiz geliştirmeliyiz" ifadeleri kullanıldı.

 Etkinlik sloganlarla sona erdi.